KOMMER HAN? Zlatan Ibrahimovic kan være på vei tilbake til Italia, det tror Per-Jarle Heggelund kan bli avgjørende.Foto: SCANPIX/REUTERS/Albert Gea
KOMMER HAN? Zlatan Ibrahimovic kan være på vei tilbake til Italia, det tror Per-Jarle Heggelund kan bli avgjørende.Foto: SCANPIX/REUTERS/Albert GeaVis mer

- Zlatan avgjør Milans gullsjanser

Per-Jarle Heggelund svarte leserne.

||| (Dagbladet): Det nærmer seg avspark i Serie A igjen, og Per-Jarle Heggelund sitter klar til å levere italiensk fotball med masse attåt inn i norske stuer.

Canal +-kommentatoren har etter hvert blitt selve lyden av italiensk ball på norsk TV, og i fjor var han tidlig ute med å varsle gjenreisingen av støvellandet på det europeiske fotballkartet.

Ni måneder seinere vant Inter Champions League.

Før denne sesongen mener Heggelund imidlertid at vi står overfor en mer åpen Serie A enn på lenge.

- Det er langt fra gitt at Inter vinner Champions League i år, og heller ikke den hjemlige serien. Det blir ikke like gøy uten Mourinho, sier Heggelund til Dagbladet.

KLAR: Per-Jarle Heggelund har gledet seg til Serie A-start siden siste spark på ballen i sommer. Foto: Canal +
KLAR: Per-Jarle Heggelund har gledet seg til Serie A-start siden siste spark på ballen i sommer. Foto: Canal + Vis mer

- Tittelforsvarerne er selvfølgelig favoritter, men det blir mer kamp om beinet enn på mange sesonger. Roma er veldig sterke, og Juventus har hatt en veldig bra sommer i overgangsvinduet. Det er mange alarmklokker som ringer og varsler et veldig sterkt Juventus, og det trenger også italiensk fotball, sier han.

Zlatan kan bli avgjørende
I skrivende stund forhandler Milan med Barcelona om en mulig overgang for Zlatan Ibrahimovic.

Per-Jarle Heggelund tror utfallet av de forhandlingene kan bli utslagsgivende.

- Kommer Zlatan, er Milan i gullkampen. Kommer han ikke, er de det ikke. Bare se tilbake på karrieren hans, laget han har spilt for har vunnet ligaen hvert år, helt siden Malmø-tida, sier Heggelund.

- Hvor tøft er det å spille for Milan som tidligere Inter-spiller?

- Det er ikke som å gå fra Arsenal til Tottenham, eller mellom Lazio og Roma, men da for eksempel Ronaldo kom tilbake for å spille for Milan for noen år siden, falt det Inter-fansen tungt for brystet. Når det gjelder Zlatan, mykner det slaget litt at han først var i Juventus, sier Canal +-kommentatoren.

Genoa-derby og Reginiussen
Gullkampen blir spennende. Likevel er det et helt spesielt derby som kiler Heggelund mest på forhånd.

ROSINEN: Heggelunds favoritt: Genoa-derbyet mellom Marco Rossis Genoa og Antonio Cassanos Sampdoria.Foto: SCANPIX/EPA/LUCA ZENNARO
ROSINEN: Heggelunds favoritt: Genoa-derbyet mellom Marco Rossis Genoa og Antonio Cassanos Sampdoria.Foto: SCANPIX/EPA/LUCA ZENNARO Vis mer

- Jeg gleder meg mest av alt til derbyet i Genoa, det blir ville vesten. Både Sampdoria og Genoa har så gode lag, og det blir veldig interessant å se om Genoa klarer å sprenge seg inn til Champions League-plass i år. De har hatt en enda større handlesommer enn Juventus, og jeg går rundt og bærer på en drøm om å få se mesterligaspill på Stadio Luigi Ferraris, sier Heggelund, som syntes det var «ekstremt surt» at Sampdoria snublet på målstreken mot Werder Bremen tirsdag kveld.

Spennende blir det også å se enda en nordmann i italiensk fotball.

- Det blir gøy å følge Tore Reginiussen. Ifølge Gazzetta dello Sport ligger han an til å starte første kamp borte mot Milan, det blir litt av en ilddåp mot Ronaldinho, Pato og kanskje en svenske. Og selvfølgelig har vi fortsatt blikket på John Arne Riise, som hadde en helt fantastisk sesong i fjor, sier Per-Jarle Heggelund.

Heggelund svarer Dagbladets lesere fredag kl. 12. Send inn ditt spørsmål nå!