TØFF DAG: Zlatan Ibrahimovic scoret på en herlig straffe, men hadde ellers en frustrerende kveld på Saint Etienne i går kveld. Da dommeren blåste av kampen, fikk han beskjed av Zlatan om å roe seg ned. Foto: AFP / PHILIPPE DESMAZES / NTB Scanpix
TØFF DAG: Zlatan Ibrahimovic scoret på en herlig straffe, men hadde ellers en frustrerende kveld på Saint Etienne i går kveld. Da dommeren blåste av kampen, fikk han beskjed av Zlatan om å roe seg ned. Foto: AFP / PHILIPPE DESMAZES / NTB ScanpixVis mer

Zlatan ba dommeren roe seg ned

Da PSG kastet bort ledelsen.

(Dagbladet): Paris Saint Germain sto foran en tøff oppgave i Ligue 1 i går kveld da hovedstadslaget gjestet Saint Etienne.

Det tidligere storlaget Saint Etienne hadde nemlig ikke tapt siden før nyttår, og har sakte, men sikkert, krøpet oppover tabellen de siste månedene. Og mot serieleder PSG viste de at klatringen ikke er et blaff.

Poenget satt imidlertid langt inne. PSG scoret nemlig to ganger før pause. Javier Pastore styrte inn det første, og Zlatan Ibrahimovic ville ikke være noe dårligere.

Superstraffe
Og svenskens mål ble selvsagt av den spektakulære sorten da PSG fikk straffe etter 19 minutter. Zlatan hamret ballen i krysset og startet jublingen imiddelbart.

Et par sekunder seinere blåste imidlertid dommeren: En PSG-spiller hadde løpt inn i sekstenmeteren før svensken fyrte av straffen. Det betydde at den måtte tas på nytt.

Zlatan stilte seg noe motvillig opp på nytt, men istedenfor å hamre til på forsøk nummer to, tok han like gjerne en «Panenka». Superspissen chippet kula i nettet mens keeperen slang seg feil vei, og 2-0 var et faktum.

De fleste ville tippet at PSG skulle cruise inn til en sikker seier etter den gode starten, men slik ble det ikke.

Selvmål
Mot slutten av første omgang var nemlig PSGs Alex uheldig og satte ballen i eget mål, og i midten av andre omgang styrte Francois Clerc inn utlikningen for Saint Etienne.

Flere mål ble det ikke i toppoppgjøret, men det ble mer enn nok dramatikk på tampen. PSG-spillerne fyrte på alle pluggene flere ganger.

Først unnlot dommer Anthony Gautier å blåse frispark da Thiago Silva ble stemplet stygt av landsmann Brandao, og noen minutter seinere mente PSG-spillerne at Saint Etienne-muren rørte på seg for tidlig da David Beckham skulle forsøke å avgjøre på et frispark.

Da dommer Gautier blåste av kampen flokket PSG-spillerne seg rundt ham. Den hissigste av alle: Zlatan Ibrahimovic.

- Bare vanlig prat
- Det er normalt. Vi gjør alle feil, dommeren også. Han er menneskelig som oss spillere. Det var bare vanlig prat akkurat som vi prater nå - har vi ikke rett til å prate, kanskje? Dommeren sa til meg at jeg skulle roe meg ned og jeg sa til han at han skulle gjøre det samme,  sier Ibrahimovic etter kampen, ifølge Aftonbladet.

Superspissen var imidlertid ikke spesielt skuffa etter poengtapet.

- Nei, vi er fem poeng ­foran Lyon, vi er fortsatt tabellener. Jo visst, vi ledet med to mål og mistet ledelsen, men det er sånt som skjer. Vi gjorde en fantastisk førsteomgang. Den andre var dårligere. Vi gjorde mange enkle feil, og mistet initiativet fra første omgang. Vi ble litt forvirrede. Men det var ikke lett å spille siden banen var skrekkelig dårlig. Det var den verste banen jeg noensinne har spilt på, sier Zlatan, ifølge Aftonbladet.

• PSG er fortsatt serieleder, fem poeng foran Lyon og sju foran Marseille.