- Zlatan blir flue på veggen

Petter Northug avlyser duell med svenskenes superhelt.

BRUKSVALLARNA (Dagbladet): Zlatan Ibrahimovic innrømmer overfor Dagbladet Magasinet i dag at han kjenner Drillo mer for støvlene enn for resultatene.

Petter Northug, derimot, har den svenske verdensstjernen stor sans for.

- Det er synd jeg ikke går på ski, for da kunne han fått «battle» med meg. Det er kult å lese om ham. Han stiller seg ikke i kø for å gjøre som alle andre. Og så liker han å tirre svenskene, og det er bra, sier Zlatan i det eksklusive intervjuet.

- Petter Northug, Zlatan sier det er synd han ikke går på ski, så dere kunne ha duellert. Er du så god i fotball at dere kan duellere i noe der?

- Nei, da blir jeg vel flue på veggen. Men det blir vel han også hvis han får på seg skiene. Jeg burde vel holdt meg unna fotball, og han bør holde seg unna langrenn, sier Northug til Dagbladet etter tredjeplassene i sesongåpninga i Bruksvallarna.

- Fin type Samtidig innrømmer Northug at Zlatan er et forbilde.

- Ja, det er han. Min bror har Milan som favorittlag, så han har han vel som et enda større forbilde. Jeg er mer i England og har holdt med United noen år — og han Milan — så vi følger i hvert fall med.

Svenske journalister vil vite om Northug har lest den mye omtalte Zlatan-boka. Det har han ikke.

- Men jeg synes Zlatan er en fin type. For tre uker siden sa han at det vær jævlig kjedelig å spille fotball, og to uker etterpå så scorer han i Champions League. Det er typisk han, og det er det som er så bra med han, sier Northug, og utdyper:

- Han er en avslappet type og han lar seg ikke stresse. Når han tar på seg drakta og spiller kamp, så har han hundre prosent fokus. Han er en stor idrettsmann, sier Northug.

Trigges av intriger Verdens beste langrennsløper innrømmer også at ha i likhet med Zlatan bruker støyen rundt seg som motivasjon.

- Hvis det er dueller, og det er litt intriger, så tar jeg det ikke inn over meg, men bruker det som motivasjon når jeg trener. Det gjør kanskje at jeg klarer å ta ut de lille ekstra, forklarer han.

Til slutt ble Northug også konfrontert med intrigen under VM i fjor, da den svenske tv-kommentatoren Jonas Karlsson kalte ham en «gris» etter stafetten.

- Savner du Jonas Karlsson som motivasjon?

- Ja, hadde jeg sett han før start her i dag før start, så hadde jeg vunnet, vet du. Så enkelt er det.

Sirkus Northug er endelig på veien. Neste stopp: Sjusjøen og verdenscupåpning neste lørdag.

STORT INTERVJU: Zlatan Ibrahimovic i Dagbladet Magasinet i dag.Faksimile Dagbladet Magasinet
STORT INTERVJU: Zlatan Ibrahimovic i Dagbladet Magasinet i dag.Faksimile Dagbladet Magasinet Vis mer