Zlatan briljerte mot Norges kvalikmotstander

Strøken volley og vakker assist da Sverige vant.

BANG: Zlatan Ibrahimovic scoret med en vakker volley etter bare to minutter. Ikke mye senere serverte han Ola Toivonen til 2-0. Foto: SCANPIX/EPA/BJOERN LARSSON
BANG: Zlatan Ibrahimovic scoret med en vakker volley etter bare to minutter. Ikke mye senere serverte han Ola Toivonen til 2-0. Foto: SCANPIX/EPA/BJOERN LARSSONVis mer

GØTEBORG/OSLO (Dagbladet): Sverige - Island 3-2.

Zlatan Ibrahimovic viste glimt av verdensklasse da Sverige slo Island hjemme i Gøteborg i oppkjøringskamp til EM i kveld.

Svensken var direkte involvert i to av hjemmelagets mål mot Norges motstander i den kommende VM-kvaliken, og sørget for å berolige alle som hadde noen bekymringer for formen hans med en drøy uke til festen starter i Ukraina.

- Jeg hadde en god følelse, selv om jeg kjente meg litt tung. Vi har hatt en tøff treningsuke på Gotland, og vi var trøtte i dag. Men jeg har manglet kamptrening, og det fikk jeg i dag, så jeg klager ikke, sier Ibrahimovic, ifølge NTB.

Strøken volley
1-0 satte Zlatan selv inn etter bare to minutter, på en vakker volley etter innlegg fra høyre. Ola Toivonen doblet ledelsen etter et knapt kvarter, men den lave crossen fra Ibrahimovic var så godt som ferdigscoret.

Da hadde Ibra allerede feid bort Islands høyreback med en kjapp liten finte.

Kolbeinn Sigthorsson viste noe av det Norge må passe seg for da han snek seg inn mellom Sveriges stoppere og headet ballen i det lengste hjørnet etter 27 minutter.

Chippen-mål
Zlatan Ibrahimovic fikk hvile etter en times spill.

Da gikk det knappe 20 minutter før kameraten Christian Wilhelmsson bekreftet seieren med sitt 3-1-mål, før Hallgrimur Jonasson reduserte en gang til for islendingene.

- Vi spilte enkelt i begynnelsen, men så ble vi litt for stillestående. Hadde det vært en kamp av betydning så tror jeg ikke det ville skjedd. Det viktigste i dag var å få en kamp i beina, sier Sebastian Larsson om reduseringene.

Sverige fortsetter EM-oppkjøringa mot Serbia 5. juni, før de åpner mesterskapet mot vertsnasjon Ukraina den 11.

Island trenes forøvrig av Sveriges tidligere landslagssjef Lars Lagerbäck.