Zlatan brøt sin Danmark-forbannelse da svenskene tok første stikk

Vant 2-1 på hjemmebane.

Sverige - Danmark 2-1 (1-0)

(Dagbladet): Sverige lå an til å ha et godt og komfortabelt utgangspunkt foran tirsdagens returoppgjør mot Danmark i Parken. Men da svenskene ikke var like på hugget mot slutten av kampen, ble de straffet av de danske gjestene.

Zlatan Ibrahimovic ble likevel Sveriges redningsmann, nok en gang, med en straffescoring - og står nå med ni mål på ni EM-kvalifiseringskamper.

- Det var en bra kamp, men vi var slitne på slutten, mistet markeringen og lot de score, sier Zlatan Ibrahimovic etter kampen - og var tydelig også preget av gårsdagens terror i hans hjemby.

Zlatan brøt forbannelsen Emil Forsberg var den som sørget for svensk ledelse til pause, da han hamret inn 1-0-ledelsen rett før overtida.

Det var svenskene som hadde de største sjansene i første omgang på Friends Arena. Zlatan Ibrahimovic har spilt seks kamper mot Danmark tidligere, men har aldri greid å score mot naboene tidligere.

 Han var nære på i første omgang, og var kun centimetre ifra ved flere anledninger. Erik Hamrén skrek det han hadde da han hardnakket mente det var straffe da Zlatan ble felt i første omgang, men både han og Zlatan måtte vente til andre omgang før PSG-stjernen fikk prøve seg fra krittmerket.

Viktig redusering Andre omgang var kun fire minutter gammel da Emil Forsberg ble felt på vei igjennom. Fra straffemerket var Zlatan sikker som banken - og satte dermed inn sitt første mål mot Danmark noensinne.

Hovedpersonen selv hadde ikke så mye å si om hva den historiske scoringen hadde å si.

- Det betyr at vi vinner i dag, vi får håpe det også hjelper i den andre kampen.

Etter Sveriges 2-0-scoring hadde ikke gjestene fra Danmark mye å by på, og Hamréns menn så ut til å være komfortable med sin ledelse.

Men da svenskene slappet av, smalt det fra danskene. På corner fra Christian Eriksen ble stusset videre av Yussuf Poulsen, til Nicolai Eriksen som med en lang tå satte inn reduseringen. Bortemålet kan vise seg gull verdt under tirsdagens returkamp i Parken.

Etter reduseringen våknet danskene til liv, men greide ikke å sette inn utlikninga.