Manchester Uniteds Zlatan Ibrahimovic om skaden

Zlatan bryter stillheten: – Jeg lå i senga i 12 timer uten å kunne røre meg

Da skademarerittet sto på som verst, surret tankene i Zlatan Ibrahimovics hode: «Hva er det som skjer? Hva skal jeg gjøre? Jeg er 35 år, hvordan ser framtida ut?»

I SMERTER: Zlatan Ibrahimovic ble skadet under kvartfinalen mot Anderlecht i Europa League. Foto: NTB Scanpix
I SMERTER: Zlatan Ibrahimovic ble skadet under kvartfinalen mot Anderlecht i Europa League. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 20. april i år opplevde Zlatan Ibrahimovic alle fotballspilleres store skrekk.

Han landet skjevt etter en hodeduell under Europa League-kvartfinalen mot Anderlecht. Kneet ble bøyd i en unaturlig vinkel, og den store svensken gikk umiddelbart ned for telling.

Korsbåndet var ødelagt. Zlatan har ikke spilt en kamp siden.

Paralysert

I et intervju med Fotbollskanalen åpner han nå opp om hvilke tanker som løp gjennom hodet hans i dagene, ukene og månedene som fulgte:

– Jeg gikk fra å være 200 prosent til å ikke kunne gjøre noe. Det gikk fort. Det har gått 18 uker siden operasjonen, men jeg vet hva som har skjedd hver eneste dag.

Zlatan fortsetter:

– Jeg har gått fra å ligge 12 timer i en seng uten å kunne røre meg, bare ligge stille og føle meg paralysert. Det er tøft når du er vant til å spille og trene hver eneste dag.

Skulle tilbake

Serievinneren, som kunne tilføye tre nye titler til en allerede overfylt CV i år, fikk i første omgang ikke ny kontrakt med Manchester United da den gikk ut i slutten av juni, men i midten av august signerte han for klubben igjen.

MULIG COMEBACK? Zlatan Ibrahimovic er i utgangspunktet ferdig på det svenske landslaget, men nylig ble landet klart for VM i Russland neste år. Lokker det ham til et comeback? Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MULIG COMEBACK? Zlatan Ibrahimovic er i utgangspunktet ferdig på det svenske landslaget, men nylig ble landet klart for VM i Russland neste år. Lokker det ham til et comeback? Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Han har fortsatt ikke spilt noen kamper, men José Mourinho sa nylig at han forventet at svensken skulle gjorde comeback før nyttår.

Hverdagene som skadet er ikke enkel. Fotballspillere er vant til en hektisk hverdag med treninger, reise, et enormt press og viktige kamper.

Plutselig ligger man der. Alene. Uten publikums brøl til å løfte deg opp når det går litt trått.

Selv om det har sett rosenrødt ut i sosiale medier når han har kjempet seg tilbake, innrømmer Zlatan til Fotbollskanalen at det har vært en hard kamp i kulissene.

– Etter hvert kom man fram til at det var korsbåndet. Tankene begynte å snurre i hodet mitt. Hva er det som skjer? Det er 30 dager igjen av sesongen. Hva skal jeg gjøre? Jeg er 35 år, hvordan ser framtida ut?

Mange mente at Zlatan var for gammel og for mett til å komme tilbake fra skaden.

Det tente 36-åringen, som var klar i sin sak: Han skulle ikke la dette stoppe karrieren. Han ville bestemme selv når det var ferdig.

– Det er jeg mot alle andre. Jeg skal vinne over alle de som åpner munnen og mener noe.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer