<strong>GRATIS SKOLEMAT:</strong> Kristin Halvorsens mener at Zlatans opplevelser fra barndommen er et godt eksempel på hvorfor norske barn bør få gratis mat i skolen. Foto: NTB / Scanpix
GRATIS SKOLEMAT: Kristin Halvorsens mener at Zlatans opplevelser fra barndommen er et godt eksempel på hvorfor norske barn bør få gratis mat i skolen. Foto: NTB / Scanpix Vis mer

Zlatan-eksempel i norsk debatt om gratis skolemat

- Hjemme hos ham var det bare ølbokser i kjøleskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politikere, både her til lands og andre steder i verden, er ikke kjent for å holde tilbake når det kommer til kreative måter å få frem sine poeng på. Være det seg retoriske eller ei.

Like fullt tok Kristin Halvorsen det litt lengre enn det som er vanlig under kveldens debatt på NRK1.

Temaet var gratis skolemat til alle, men Halvorsen klarte likevel å trekke inn en ikke helt ukjent svensk fotballspiller når hun skulle argumentere for viktigheten av denne ordningen.

- Jeg vet ikke om dere har lest biografien som kom om den svenske fotballspilleren Zlatan (Ibrahimovic). Han er en av verdens beste fotballspillere, og han sier at han overlevde på skolematen. Hjemme hos ham var det bare ølbokser i kjøleskapet fordi foreldrene hans hadde ganske store problemer, sa Halvorsen.

- Overlevde på svensk skolemat KrFs Knut Arild Hareide argumenterte for at man ville være bedre tjent med en abonnementsordning på skolematen, og at foreldre vil betale for denne. Det var ikke Halvorsen enig i.

- Når en av verdens beste fotballspillere har overlevd på den svenske skolematen, da burde det få noen bjeller til å ringe hos dere også. Dette har med sosial utjevning å gjøre. Hvis man har abonnementsordninger, da er det et par-tre stykker som sitter der med foreldre som ikke betaler og i stedet har et kort fra fattigkassa, sa hun.

Hvorvidt Zlatan ser på seg selv om en forkjemper for gratis skolemat i nabolandet Norge, skal forbli usagt.

Men at det er en av de mer sportslige anekdotene så langt i valgkampen, er hevet over enhver tvil.

<strong>BESTSELGER:</strong> Biografien til Zlatan har blitt en bestselger både i Norge og Sverige. Tydeligvis har også Kristin Halvorsen kommet seg gjemmom superstjernens liv. Foto: JANERIK HENRIKSSON / Scanpix
BESTSELGER: Biografien til Zlatan har blitt en bestselger både i Norge og Sverige. Tydeligvis har også Kristin Halvorsen kommet seg gjemmom superstjernens liv. Foto: JANERIK HENRIKSSON / Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer