Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zlatan er ett poeng unna ligagull med sin femte klubb

Men landslagssjef Hamrén er bekymret for spissen.

SNART LIGAMESTER: Milan må gå på en skrell for at de ikke skal vinne Serie A denne sesongen. Her er Zlatan mot Palermo i seriekamp i april. Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNARO
SNART LIGAMESTER: Milan må gå på en skrell for at de ikke skal vinne Serie A denne sesongen. Her er Zlatan mot Palermo i seriekamp i april. Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNARO Vis mer

(Dagbladet/NTB): Milan vant 1-0 mot Bologna søndag, og leder Serie A åtte poeng foran byrival Inter da tre kamper gjenstår.

Zlatan Ibrahimovic var ikke med i troppen mot Bologna, ettersom han soner karantene etter rødt kort mot Fiorentina. Likevel ser svensken ut til å gå mot seriemesterskap med sin femte klubb - og hans åttende på rad.

Her er listen:

Ajax, Juventus, Inter, Barcelona og Milan.

Zlatan ble nederlansk seriemester med Ajax i 2003/04. I august samme år ble han hentet til Juventus for rundt 125 millioner kroner.

De to neste årene vant Juventus Serie A. Korrupsjonsskandalen i italiensk fotball i 2006 rammet blant annet Juventus, som ble fratatt seriegull og degradert til Serie B.

Senere i 2006 gikk Zlatan til Inter. Og der vant han seriemesterskap i samtlige sesonger fram til overgangen til Barcelona sommeren 2009. Barcelona ble seriemester i 2009/2010.

GLISER: Zlatan var ikke på banen da Milan spilte mot Bologna søndag, men han var likevel i godt humør på San Siro. Foto: Giorgio Perottino, Reuters.
GLISER: Zlatan var ikke på banen da Milan spilte mot Bologna søndag, men han var likevel i godt humør på San Siro. Foto: Giorgio Perottino, Reuters. Vis mer

Denne sesongen har spissen vært utlånt fra den spanske storklubben til italienske Milan - og nå ser de ut til å gå mot sitt første seriemesterskap siden 2004.

- Bologna gjorde det vanskelig for oss i dag, og det var mer press på oss nå enn før kampene tidligere i sesongen, sier Milan-trener Massimiliano Allegri til Sportinglife.com. 

- Zlatan sliter mentalt Til tross for den imponerende gullrekka, har Zlatan slitt de siste ukene.

Fredag reiste Sveriges landslagssjef Erik Hamrén til Milans treningsanlegg utenfor Milano.

Formål: Få en status på Zlatan Ibrahimovic.

I et intervju med den italienske avisen Gazetta dello Sport, uttalte den tidligere storscoreren Marco van Basten seg kritisk til spissens form.

- Han har vunnet med mange store lag, og han er en stor europeisk spiller, men akkurat nå er han ikke mentalt frisk, sa van Basten.

Milan-treneren er derimot veldig fornøyd med hvordan laget presterer.

JUBEL: Milan-spillerne jublet etter seieren mot Bologna søndag. Foto:Alessandro Garofalo, Reuters.
JUBEL: Milan-spillerne jublet etter seieren mot Bologna søndag. Foto:Alessandro Garofalo, Reuters. Vis mer

- Jeg er svært fornøyd med det vi leverer, og ser allerede fram til neste match, sier Allegri.

Serie A nærmer seg slutten, og deretter venter viktige EM-kvalifiseringskamper i juni mot Moldova og Finland. Milan-treneren forklarer møtet med Hamrén slik:

- Vi hilste på hverandre og pratet i noen minutter. Det var et helt vanlig, sier Allefri til Expressen.

En kilde nær Milan sier følgende til svenske Aftonbladet:

- Den siste tiden har jo vært tøff for «Ibra» med dobbel karantene. Han sjekket også hvordan «Ibra» føler seg rent fysisk, sier kilden.

Kan vinne serien i Roma Mathieu Flamini har ikke for vane å score mål, men søndag fikk han sitt andre i Serie A. Franskmannens scoring etter åtte minutter var alt laget trengte for å sende Bologna hjem med tap.

Flamini fikk ballen fra Robinho og fintet ut Miguel Britos. Alene med keeper Emiliano Viviano bommet han først, men returen skled han inn i det tomme målet.

Cesena holdt på å gi Milan en hjelpende hånd da de tok ledelsen 1-0 over Inter lørdag. Men to scoringer av Giampaolo Pazzini på overtid sørget for at Milans byrival fortsatt holder luken på åtte poeng når tre serierunder gjenstår.

KONTROVERSIELL: Zlatan har pådratt seg flere røde kort denne våren. Foto: AP Photo/Fabrizio Giovannozzi.
KONTROVERSIELL: Zlatan har pådratt seg flere røde kort denne våren. Foto: AP Photo/Fabrizio Giovannozzi. Vis mer

Bak tettrioen Milan, Inter og Napoli utkjempes det en intens kamp om 4.-plassen, som gir kvalifisering til mesterligaen. Udinese kunne innta den med seier, men feilet stygt borte mot Fiorentina søndag.

Hjemmelaget fikk en knallstart med Juan Vargas scoring etter ni minutter. Den ble fulgt opp av Alessio D'Agostino etter 21 minutter, før Udineses Giampiero sørget for 1-2 til pause.

I annen omgang hadde Fiorentina mer på lager, og en ny scoring av D'Agostino og to av Alessio Cerci ga en komfortabel 5-2-seier. Kojo Asamoah scoret Udineses siste mål.

Med det fikk Lazio beholde luken på ett poeng til Udinese med én kamp til gode. De tar imot Juventus mandag.

Milan møter Roma i neste serierunde.

VIKTIG MANN Spissen er en viktig mann for Sverige og Erik Hamren. Foto: AP Photo/Janerik Henriksson
VIKTIG MANN Spissen er en viktig mann for Sverige og Erik Hamren. Foto: AP Photo/Janerik Henriksson Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media