- Zlatan er monstrøst sterk

Milans fysiske trener har aldri sett noe liknende.

TRENINGSMASKIN: Svenske Zlatan Ibrahimovic leverer stort på Milans fysiske tester i sommervarme Dubai.Foto: SCANPIX/EPA/ALI HAIDER
TRENINGSMASKIN: Svenske Zlatan Ibrahimovic leverer stort på Milans fysiske tester i sommervarme Dubai.Foto: SCANPIX/EPA/ALI HAIDERVis mer

(Dagbladet): AC Milans fysiske treningsapparat har lenge vært ansett som et av de beste i verden.

Klubbens høyteknologiske forskningssenter Milan Lab har fått mye av æren for at «rossoneri» kan beholde sine stjerner langt opp i 30-årsalderen, og for at antallet alvorlige skader skal ha falt drastisk de siste årene.

I romjula kjører Milan-spillerne knallhard trening på strendene i Dubai, og der imponerer en svenske de fysiske trenerne voldsomt.

Sjefen for den fysiske treningen, Daniele Tognaccini, sier til Aftonbladet at Zlatan Ibrahimovic har de beste testresultatene han har sett i sine 13 år i klubben.

- Ibrahimovic er monstrøst sterk, og sånn er det fortsatt på de testene vi gjør her i Dubai. Resultatene hans er i en klasse for seg, sier Tognaccini.

- Dette er veldig krevende fysisk trening, det vet alle som har prøvd. Derfor gir det også veldig gode resultater. Dette er Zlatans første møte med denne treningen, og han reagerer veldig bra på den, sier han.

AC Milan er til de grader med i kampen om tre titler på nyåret, de leder Serie A, og skal møte Tottenham i åttedelsfinalen i Champions League. De skal også møte Bari i åttedelsfinale i den italienske cupen.

Dersom klubben klarer å holde unna for rivalene i ligaen, vil Zlatan Ibrahimovic ta sitt åttende strake seriemesterskap (da medregnet de to Juventus ble fratatt på 2000-tallet).