SLÅTT: Petter Northug måtte se seg slått under sprintskishowet på Bislett i går. Nå får han en ny, svensk melding i trynet. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
SLÅTT: Petter Northug måtte se seg slått under sprintskishowet på Bislett i går. Nå får han en ny, svensk melding i trynet. Foto: Vegard Grøtt / NTB ScanpixVis mer

- Zlatan er større i Norge enn Petter Northug

Tidligere Rosenborg-spiller provoserer.

(Dagbladet): Det svenske fotball-landslaget trener for tida i Stockholm, der de tar i mot Irland på Friends Arena på fredag.

Det var etter dagens trening at Mikael Lustig uttalte at Zlatan Ibrahimovic ikke bare er større enn Petter Northug i Sverige - han er også større i Norge.

- Jeg tror Zlatan er større i Norge enn Northug, sier Mikael Lustig til Expressen.

Kjenner Norge godt
26-åringen spilte i Rosenborg fra 2008 til 2011, og har med andre ord bra kjennskap til norske forhold. Nå er han høyreback i Glasgow Celtic.

Lustig mener at både Ibrahimovic og Northug er superstjerner, men at det er en del forskjeller mellom dem.

PROVOSERER: Tidligere RBK-back Mikael Lustig. Her i aksjon for Glasgow Celtic. Foto: Reuters / Russell Cheyne / NTB Scanpix
PROVOSERER: Tidligere RBK-back Mikael Lustig. Her i aksjon for Glasgow Celtic. Foto: Reuters / Russell Cheyne / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg tror ikke at Petter er deres Zlatan. Northug byr kanskje litt mer på intervjuer enn det Zlatan gjør. Men det er vanskelig å sammenlikne. Det er klart at han er ekstremt stor, men jeg tror nestan Zlatan er større enn det Petter er i Norge også, sier han da Expressen møter ham på dagens svenske landslagstrening.

- Skriver mye om Zlatan
Lustig mener det at fotball er en langt større idrett enn langrenn som kanskje er hovedgrunnen.

- Han (Petter) er kjempestor. Han er vel den største i skisporten nå. Men Zlatan, som er en av verdens beste spillere, i verdens største sport, er ikke bare stor i Sverige, sier han.

Backen poengterer videre at det skal svært lite til at norske medier omtaler Zlatan.

STØRST OGSÅ I NORGE? Paris Saint-Germains Zlatan Ibrahimovic. Foto: AFP / PHILIPPE MERLE / NTB Scanpix
STØRST OGSÅ I NORGE? Paris Saint-Germains Zlatan Ibrahimovic. Foto: AFP / PHILIPPE MERLE / NTB Scanpix Vis mer

- Gjør Zlatan noe, så skrives det om i norske medier. Det fins ingen fotballspillere som får like mye medieoppmerksomhet. På den måten er han ekstremt stor bare der, sier han.

Northug er også i Stockholm, der han lader opp til morgendagens verdenscupsprint. I går fikk han bank av en ukjent løper i et sprintshowrenn på Bislett.

• Erik Hamréns mannskap har kommet godt i gang i VM-kvalikgruppe 7, og står med to seirer og én uavgjort så langt. De gulblå ligger tre poeng bak Tyskland, men med én kamp mindre spilt.