- Zlatan er trøtt og sløv

Nederlands stjerner psyker ut svensken. - Stam avslører ham, sier Kluivert.

(Dagbladet.no): I går kveld fikk Nederland den hjelpen de trengte fra et redusert Tsjekkia. Det betyr kvartfinale mot Sverige på lørdag. Mot Zlatan. Og nederlenderne startet allerede i går den psykologiske krigføringen mot 22-åringen som til daglig spiller for Ajax i nederlandsk serie.

- Svakheten hans i Ajax er at han er litt trøtt og sløv i blant, sier klubbkameraten Rafael van der Vaart (21) til Aftonbladet.

Møter kamerater

Van der Vaart mener Zlatan sammen med Henke Larsson er Sveriges farligste våpen, og at nøkkelen ligger i å nekte den svenske spissduoen rom.

- Det skal bli gøy å spille mot Zlatan. Jeg håper vi vinner og at han ikke scorer, haha!

Zlatan kan også møte lagkameratene Johnny Heitinga og Wesley Sneijder. Han har også spilt to sesonger sammen med Inter-spiller Andy van der Meyde, som er blitt en god venn.

- Tar hånd om Zlatan

Men også andre nederlendere følger med på hjemlig fotball, og vet alt om Zlatan. Patrick Kluivert har en klar mening om hvem som skal stoppe den store svensken.

- Jeg kan Zlatan. Han er en veldig god angriper. Han har ikke mange svakheter, men noen av dem kommer til å bli synlige når han tvinges til å spille mot Jaap. Stam kommer til å ta hånd om Zlatan, sier Barcelona-spissen til Aftonbladet.

Fulham-keeper Edwin van der Sar har også fulgt med Zlatan. Han har sett alle Sveriges kamper i EM, og mener Sverige har vært i samme situasjon som nederlenderne, og trolig er like glade for en plass i kvartfinalen.

Han har merket seg at den lange spissen med gullskoene har svakheter.

- Det har han. Men dem vil jeg ikke fortelle om her, sier van der Sar.

  • Nå er det viktigere enn noensinne å stemme i et unisont Heia Sverige!
STOPPER ZLATAN: Lagkameratene tror jernmannen Jaap Stam skal sette fingeren - og litt til - på Zlatans svakheter.
SLØV? Rafael van der Vaart mener Zlatan kan bli trøtt og sløv innimellom.