BLE IMPONERT: Zlatan Ibrahimovic fikk besøk av en svensk tenåring utenfor huset sitt. Dagen etter ble 16-åringen sendt til Italia. Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX
BLE IMPONERT: Zlatan Ibrahimovic fikk besøk av en svensk tenåring utenfor huset sitt. Dagen etter ble 16-åringen sendt til Italia. Foto: Andreas Hillergren / SCANPIXVis mer

Zlatan fant supertalent i egen hage

Ringte Milan om 16-åring.

|||(Dagbladet): Søndag var Erik Kristjansson bare en helt vanlig 16-åring. Han gikk på videregående og spilte fotball for Malmö-klubben LB07s guttelag.

Mandag ble guttungen skrevet inn i ungdomsavdelingen til Milan, i første omgang på prøve.

Det skyldes bare litt balltrilling hjemme hos Zlatan Ibrahimovic, skriver regionavisa Sydsvenskan.

Tenåringens pappa, Gisli Kristjansson, er venn av Zlatan. Da han besøkte fotballstjernen søndag tok han med seg sønnen.

Som fikk vise fram sine ferdigheter på gressplenen utenfor Zlatans bolig i Ribersborg. Akkurat hva 16-åringen gjorde er ikke kjent, men det var nok til at Sverige-kapteinen på flekken dro fram telefonen.

Og ringte sin italienske klubb.

- Zlatan løftet røret og ringte ned til Milan. De lurte på hvor han hadde funnet gutten. Zlatan svarte «i min egen hage». Så sa han til Erik at han skulle dra hjem og pakke kofferten og sa «du skal til Milano i morgen», forteller pappa Gisli til den svenske avisa.

Unge Kristjansson har bare spilt på et fotballag siden han var 12. Samtidig satset han på padling, som faren. Men som 15-åring vant han en triksekonkurranse i hjembyen.

Han happet ballen flere tusen ganger, og sluttet med padling på flekken.

- Mitt liv er fotball, og dette er mitt livs sjanse. Jeg trodde ikke det var sant da Zlatan sa til meg at jeg skulle dra hit. Men selv om det ikke blir til noe her nede, så får jeg masse erfaring slik at andre klubber kan bli interesserte. Mitt mål er å se hvor langt jeg kan nå i fotball, sier tenåringen.

Foreløpig bor han på internat med andre unge Milan-spillere, bare fem dager etter triksingen hos Zlatan - som dro på svensk landslagssamling denne uka.

— Jeg vet ikke når jeg kommer hjem. Forhåpentligvis aldri, sier 16-åringen.

MILAN-SPISS: Zlatan Ibrahimovic ble klar for Milan i august. Foto: AFP/ALBERTO PIZZOLI
MILAN-SPISS: Zlatan Ibrahimovic ble klar for Milan i august. Foto: AFP/ALBERTO PIZZOLI Vis mer