Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zlatan fikk hårspray-unnskyldning fra svensk avis

Trykket Ronaldo-fornærmelse fra falsk Twitter-konto.

IKKE MIN VITS: Zlatan Ibrahimovic og Cristiano Ronaldo takker for kampen i 2008. Foto: SCANPIX/AP/Niklas Larsson
IKKE MIN VITS: Zlatan Ibrahimovic og Cristiano Ronaldo takker for kampen i 2008. Foto: SCANPIX/AP/Niklas Larsson Vis mer

(Dagbladet): Stadig flere aviser, også Dagbladet, bruker ofte Twitter som kilde i ulike sammenhenger, men det gjelder å være sikker på at avsender er den han eller hun utgir seg for å være.

Det fikk Dagens Nyheter erfare i dag, da de trykket det de trodde var en Zlatan Ibrahimovic-forfattet vits om PSG-ryktene rundt Cristiano Ronaldo.

- Ronaldo kommer aldri til å spille i PSG. Det lages nemlig ikke nok hårspray i Frankrike til å dekke behovet hans, gjenga den svenske avisa.

Problemet er bare at den aktuelle Twitter-kontoen er falsk. Meldingen stammer fra brukeren @ZIbrahomovic, som selv oppgir å være en parodikonto.

- Alle andre aviser vet hvilken konto som er Zlatans offisielle, men DN har tydeligvis gått glipp av det. Det virker å være sånn med Twitter at man tror man ikke trenger å sjekke ting, man bare legger det ut og tar det for å være sant, sier Zlatan Ibrahimovics varemerkesjef, Mika Lepistö, ifølge Expressen.

Dagens Nyheter legger seg også helt flate i dag.

- DN ber både Zlatan Ibrahimovic og leserne om unnskyldning. Hvordan publiseringen kunne skje vil vi undersøke nærmere. Det er klart at DN ser alvorlig på feilen, og har all grunn til å se over rutinene for når og hvordan sitater fra Twitter skal publiseres i avisen, uttaler de på sin nettutgave.

Zlatan Ibrahimovic er forøvrig usikker til Sveriges kvalik-generalprøve mot Kina i kveld. PSG-stjernen sliter med en fotskade, og spares trolig til tirsdagens VM-kvalikkamp mot Kasakhstan.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media