Sverige - Italia VM-playoff

Zlatan før skjebnekampen: - Nå som jeg ikke er der, er det annerledes

Italia risikerer å miste VM-sluttspillet for første gang på 60 år. Italienerne gleder seg over at Zlatan Ibrahimovic ikke kan ødelegge drømmen.

IKONISK ØYEBLIKK: Zlatan Ibrahimovic hælsparker ballen i mål mot Italia i 2004-EM. Det blir det ingen reprise av. Foto: REUTERS/Dylan Martinez/NTB Scanpix
IKONISK ØYEBLIKK: Zlatan Ibrahimovic hælsparker ballen i mål mot Italia i 2004-EM. Det blir det ingen reprise av. Foto: REUTERS/Dylan Martinez/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sverige - Italia 20.45 (MAX)

(FourFourTwo): Du må helt tilbake til 1958 sist Italia ikke deltok i et VM. Tilfeldighetene vil ha det til at Sverige var VM-vert det året. Nå møtes nasjonene til kamp om billett til sommerens mesterskap i Russland.

Det ble en mareritttrekning for Sverige, som må se at Italia er store favoritter på forhånd.

- Vi tenker ikke på at det er en mulighet for at vi ikke skal til VM, sier Italias landslagstrener Giampiero Ventura ifølge BBC.

En som ikke blir å finne på gressmatta på Friends Arena i kveld, er superstjernen Zlatan Ibrahimovic. Han ga seg på landslaget etter EM sommeren 2016.

- Det at det ikke er noen Ibrahimovic er en fordel for alle som må møte dem, sier Italias Daniele De Ross.

Svensken ville uansett vært uaktuell til møtet med Italia grunnet kneskaden han pådro seg forrige sesong med Manchester United.

- Selv i en alder av 40 år med et brukket bein vil jeg ikke ha Ibra mot meg. Det kunne vært en fordel (for Sverige journ.anm.), det er definitivt bedre at han ikke er der, sier De Rossi.

Samtidig legger han til at resten av spillerne hos de blågule ikke er ukjente for italienerne, og at Azzurri ikke må undervurdere dem.

Ikonisk scoring

De aller fleste vil nok huske Zlatan Ibrahimovics berømte hælscoring mot Italia under gruppespillet i 2004-EM.

Den italienske keeperen Gianluca Buffon var på vei ut i feltet for å klarere ballen etter en corner. Og i stedet for å snu seg, flikket Zlatan ballen med hælen i en høy bue over 1.90 høye Christian Vieri som sto plassert på bakre stolpe.

En magisk scoring, som italienerne sannsynligvis har hatt mareritt om. Det blir det ingen reprise av i kveld.

Gjør ikke comeback

Det ble spekulert i at Zlatan Ibrahimovic ville gjort comeback på landslaget dersom Sverige kvalifiserte seg for VM, men nå knuser Zlatan drømmene til alle som håper på det.

- Nå tenker jeg bare på å komme tilbake på banen så fort som mulig, ikke på Sverige eller VM. Historien min med landslaget er over, jeg kunne gjort mer, eller kanskje mindre, men tiden med Sverige er over, sier Zlatan i et eksklusivt intervju med Sky Italia.

36-åringen er ikke kjent for å være beskjeden, og det er han heller ikke når han bli spurt om Sveriges sjanser til å kvalifisere seg til mesterskapet.

- Nå som jeg ikke lenger er på landslaget, spiller Sverige med mindre press. Folk forventer mindre enn da jeg var der, da forventet de at vi skulle vinne VM eller EM. Det er det inntrykket jeg har, også basert på ting jeg hører fra utsiden, fra media og fansen. Nå som jeg ikke er der, er det annerledes. Derfor vil de spille uten press, uten noe å tape, sier Zlatan.

Frykt

De Rossi innrømmer at italienerne ikke føler seg helt trygge på seier, selv om de blå er store favoritter.

- Vi er sterke, kanskje bedre enn Sverige, men det er litt frykt akkurat nå som nesten er nødvendig, sier De Rossi.

- Det kommer til å bli to fantastiske kamper, vanskelig for begge lag, sier Zlatan

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer