SCORET: Zlatan Ibrahimovic scoret på gamleklubben, men det holdt ikke. Milan tapte 2-3 for Barcelona hjemme på San Siro. Foto: Matteo Bazzi, EPA/Scanpix
SCORET: Zlatan Ibrahimovic scoret på gamleklubben, men det holdt ikke. Milan tapte 2-3 for Barcelona hjemme på San Siro. Foto: Matteo Bazzi, EPA/ScanpixVis mer

Zlatan forsøkte å psyke ut Messi

Messi fikk gult i straffe-tilløpet, men Barca vant.

(Dagbladet): AC Milan - Barcelona 2-3.

Zlatan Ibrahimovic hadde sjansen til å vise gamletrener Pep Guardiola at han er en fotballens Ferrari. Svensken lyktes delvis da han både scoret 1-1-målet og ga Barcelona-forsvaret trøbbel, spesielt i første omgang.

Men Barcelona har et helt lag av ferrarier, og de holdt akkurat så høy fart de trengte for å sikre den prestisjetunge seieren i Champions League-gruppe H.

Etter kveldens seier ligger de fem poeng foran Milan, og selv Zlatan innrømmet at det var fortjent i kveld.

- Det føltes bra, det gikk bra, bare synd at vi tapte kampen. Vi lagde en god kamp med full arena og fem mål. Det beste laget vant i kveld, sier han til Viasat. 

Pep Guardiola ble også intervjuet på Viasat, og fikk til slutt dette spørsmålet:

- Vektla du før kampen at spillerne dine måtte passe på Zlatan Ibrahimovic?

- No words (ingen kommentar), sa Guardiola og forlot intervjueren.

Selvmål Første omgang var en sjanserik affære. Ikke uventet hadde Barcelona ballen mest, men AC Milan-angrepet anført av Zlatan skapte farligheter på kontringer, langpasninger og dødballer.

Milan stresset Barca i åpningsminuttene, men gradvis kom katalanerne inn i sin vante rytme. Etter et snaut kvarter tok de ledelsen etter at Lionel Messi løftet ballen inn i feltet til Seydou Keita, som spilte på tvers foran mål.

Ved bakerste stolpe dukket Xavi opp, men det var trolig oppasseren hans, Mark van Bommel, som satte ballen i eget mål.

Men bare drøye fem minutter seinere, viste Zlatan sin klasse. Clarence Seedorf spilte en stikkpasning inn i feltet, Zlatan startet perfekt og styrte ballen forbi Victor Valdés.

Gult i tilløpet Men snuoperasjon stoppet etter en drøy halvtime da Barcelona fikk straffe. Xavi ble dratt ned av Alberto Aquilani, og Messi gjorde seg klar.

AVGJORDE: Xavi (i turkis) ble elegant spilt fram av Messi, og setter her inn vinnermålet. Foto: Antonio Calanni, AP/Scanpix
AVGJORDE: Xavi (i turkis) ble elegant spilt fram av Messi, og setter her inn vinnermålet. Foto: Antonio Calanni, AP/Scanpix Vis mer

Samtidig var Zlatan Ibrahimovic inne hos Abbiati og ga en beskjed. Mest sannsynlig et forsøk på å bringe Messi ut av fatning.

Men Messi holdt seg kanskje for kald: På første forsøk stoppet argentineren rett foran ballen. Christian Abbiati slengte seg til den ene siden, og Messi trillet ballen i motsatt hjørne.

Breialt - og ikke lovlig. Men det er ikke lov å stoppe bevegelsen helt i tilløpet når man skal skyte straffespark, og Messi fikk gult kort og mister siste kamp i gruppespillet.

Men reglene sier at når ballen går i mål får spilleren som bryter reglene for straffesparket skyte på nytt. Denne gangen banket han ballen i det hjørnet Abbiati gikk til første gang. Keeperen gjorde det samme igjen, men rakk ikke å stoppe skuddet.

Begge lag hadde store sjanser til å score flere mål før pause. For eksempel klarte både Robinho og Messi å sette ballen over mål fra omkring fem meters hold.

Supermål Milan kom tilbake på nytt i åpningen av andre omgang. Og kveldens andre utlikning kom etter en fantastisk prestasjon av Kevin Prince Boateng. Først plukket han ned ballen med en følsom fot, så hælklakket han seg forbi en forsvarer før han banket ballen i nærmeste hjørne.

Men etter en drøy times spill, kom en erketypisk Barcelona-scoring. Messi hadde ballen i beina 30-40 meter fra mål, og mens oppmerksomheten var rettet mot ham, løp Xavi inn mot rommet bak forsvaret. Messi trædde ballen gjennom forsvaret, og Xavi presset den forbi Abbiati.

Andre omgang ble ikke like hendelsesrik som den første, og Barcelona holdt unna til gruppeseier og retten til å møte en gruppetoer i åttedelsfinalen.

- INGEN KOMMENTAR: Pep Guardiola avviste spørsmål om Zlatan Ibrahimovic etter kampen. Foto: Luca Bruno, AP/Scanpix
- INGEN KOMMENTAR: Pep Guardiola avviste spørsmål om Zlatan Ibrahimovic etter kampen. Foto: Luca Bruno, AP/Scanpix Vis mer