Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zlatan går til sak etter sjokkerende dopinganklager

Mot Ulf Karlsson.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ulf Karlsson, som var landslagstrener for det svenske friidrettslandslaget fra 2001 til 2004, kom nylig med alvorlige og kontroversielle dopinganklager mot Zlatan Ibrahimovic.

Nå har Zlatan bestemt seg for å gå til sak mot Ulf Karlsson. Det skriver flere svenske medier i dag, deriblant Expressen, som gjengir en uttalelse fra nyhetsbyrået TT.

«Ulf Karlssons uttalelser er usanne, grunnløse og veldig alvorlige for Ibrahimovic som individ og idrettsmann og hans forhold til sponsorer og samarbeidspartnere», skriver Zlatans advokat Fredrik Bogren i en pressemelding.

Dopingsnakk Det var under et diskusjonsforum i Karlstad med Stefan Holm og Bengt Åke Gustafsson at uttalelsene kom.

- Zlatan gikk opp ti kilo på et halvår i Juventus. Jeg tror han var dopet. Det er umulig å gjøre det på så kort tid, sa Karlsson til Nya Wermlands-Tidningen.

På spørsmål om han virkelig mente det han sa, svarte Karlsson da:

- Ja, jeg er overbevist om det. Det er umulig å bygge så mye muskler på så kort tid. Også Albin Ekdal gikk opp åtte kilo i Juventus.

Juventus har et frynsete dopingrykte. En rekke nøkkelspillere hadde mistenkelige blodverdier i tidsrommet 1994-98 og ble angivelig tilført EPO for å lege skader hurtigere.

Mino Raiola mener dopingskandalen i Juventus allerede var over da Zlatan kom til klubben.

Sa unnskyld Agenten til Zlatan gikk tidlig ut og sa at han ville stevne Karlsson for uttalelsene.

- Vi kommer til å stevne ham for retten. Jeg er ingen ekspert på svensk lov, men vi har en svensk advokat, sa Raiola til Expressen.

- Det finnes alltid folk som hater. Han er kanskje en tidligere idrettsmann som mislyktes. Han er kanskje sjalu. Denne mannen har gjort en stor feil. Han kommer til å ha hatt ett liv før denne uttalelsen, og et annet etter. Han sprer løgn, mente agenten.

Hovedpersonen selv har beklaget i ettertid.

- Jeg vil be Zlatan og øvrige som kan blitt ille berørt om unnskyldning. Under debatten uttrykte jeg meg både uklart og dårlig formulert om Zlatan Ibrahimovic. Jeg forstår nå i ettertid, at det jeg sa kunne oppfattes som at jeg utpekte ham, og det er dypt beklagelig. Det var ikke min hensikt. Jeg vil derfor be ham og alle andre som føler seg truffet om unnskyldning for mine insinuerende uttalelser, skrev Karlsson i et åpent brev til nyhetsbyrået TT.

- Jeg har, etter hvert som jeg selv ble idrettsleder, alltid vært imot all form for doping. Jeg håper at mine dårlige formuleringer i denne saken ikke skader folks oppfatning av Zlatan, som jeg anser for å være den største fotballspilleren vi har hatt i landet, fortsatte Karlsson.

En unnskyldning var tydeligvis ikke nok for Zlatan Ibrahimovic.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart