LEGENDE: Sverige-kaptein Zlatan Ibrahimovic gir seg på det svenske landslaget etter EM. Morgendagens skjebnekamp mot Belgia kan dermed bli legendens siste i blått og gult. Foto: Henri Szwarc / ABACAPRESS.COM / NTB Scanpix
LEGENDE: Sverige-kaptein Zlatan Ibrahimovic gir seg på det svenske landslaget etter EM. Morgendagens skjebnekamp mot Belgia kan dermed bli legendens siste i blått og gult. Foto: Henri Szwarc / ABACAPRESS.COM / NTB ScanpixVis mer

Zlatan gir seg på det svenske landslaget

Etter EM.

(Dagbladet): Zlatan Ibrahimovic (34) gir seg på det svenske landslaget etter EM. Det fortalte stjernespissen på Sveriges pressekonferanse foran morgendagens møte med Belgia i Nice.

- Den siste kampen for Sverige i EM blir min siste kamp for Sverige. Jeg håper det ikke blir i morgen. Jeg kommer ikke til å delta i OL, så jeg håper vi går så langt som mulig her, sier Zlatan.

- Jeg vil ikke gi meg med en skuffelse. Jeg er veldig stolt over å ha vært Sveriges landslagskaptein, sier han, ifølge Expressen.

GLISTE: Zlatan møtte pressen og snakket om sin fremtid. Da han fikk spørsmål om han hadde fått tilbud fra Manchester United, bare gliste han. Video: Scanpix TT Vis mer

Takker supporterne

Ibrahimovic står med 115 landskamper og 62 mål. Han har vært kaptein for Sverige de siste åra. På pressekonferansen i dag ønsket han spesielt å takke fansen.

- Jeg vil benytte muligheten til å takke alle supporterne. De har gjort det mulig for meg å oppnå en slik framgang. Hvor enn jeg drar, kommer jeg alltid til å bære det svenske flagget med stolthet, sier han videre.

Landslagstrener Erik Hamrén, som også gir seg etter EM, fikk vite om at Zlatan gir seg først i dag.

- Den endelige beslutningen fikk jeg i dag, sier han.

- I januar eller februar ringte jeg ham og sa at jeg skulle slutte. Han sa at han også tenkte på det. Da sa han at han planla å overtale meg til å bli, sier Hamrén videre.

- Unik

Den tidligere Rosenborg-sjefen er ikke i tvil om Zlatans betydning for Sverige.

- Det blir et stort tap. Han er unik. Både fotballmessig, selvfølgelig - som den målscoreren han er - men også på grunn av den personen han har vært for svensk fotball. Kanskje vi aldri får en ny Zlatan i svensk fotballhistorie. Det er mulig, sier Hamrén.

- Jeg hadde trengt en egen pressekonferanse for å snakke om det (Zlatans betydning). Det går ikke an å måle hans betydning. Det er fantastisk det han har prestert og gjort for Sverige. Vi kan sitte i noen timer en annen gang og prate om det, sa han videre, ifølge NTB.

Viktig

Sverige står med ett poeng etter sine to første kamper i EM. Åpningskampen mot Irland endte 1-1, mens det ble 0-1-tap for Italia.

Erik Hamrén er forberedt på en tøff kamp mot Belgia i morgen.

- Vi skal forsøke å vinne kampen, som jeg tror er mulig, men å tro at vi skal gå og spille ut Belgia ... Da er man veldig naiv. Vi møter Europas beste angrep her, sa landslagssjefen.

DAGENS MANN: Det er ingen tvil om at Zlatan Ibrahimovic er en stor mann i Sverige i kveld med sine to scoringer som sendte Sverige til EM. Her blir han overfalt av lagkameratene under et TV-intervju etter kampen. Video: Max Vis mer