Zlatan gleder seg til å møte Real og Mourinho

- Det kommer til å bli fantastisk. Real vant, Milan spilte uavgjort.

LEKKERT: Zlatan Ibrahimovic hoppet fikst opp og banket inn utlikningen mot gamleklubben Ajax. Foto: Toussaint Kluiters, Reuters/Scanpix
LEKKERT: Zlatan Ibrahimovic hoppet fikst opp og banket inn utlikningen mot gamleklubben Ajax. Foto: Toussaint Kluiters, Reuters/ScanpixVis mer

|||
(Dagbladet): Auxerre - Real Madrid 0-1, Ajax - Milan 1-1.

Zlatan var tilbake på gamle trakter, og sikret uavgjort borte for sin nye arbeidsgiver AC Milan mot Ajax.

Hjemmelaget tok imidlertid ledelsen da Mounir El Hamdaoui scoret etter 23 minutter.

Men Zlatan har hatt for vane å score på Amsterdam Arena. På 109 kamper scoret han 49 mål for gamleklubben. I dag scoret han selvfølgelig igjen. Seedorf spilte Ibrahimovic fri. Svensken kom på et perfekt løp. Med press bakfra, greide likevel Ibrahimovic å sette ballen bak Maarten Stekelenburg i Ajax-målet.

Slik oppsumerer den svenske spissen sin egen innsats og målet.

— Når det stemmer, så stemmer alt, sier Milan-spissen. Før han legger til noe vi har hørt før.

AVGJORDE: Angel Di Maria kom inn og avgjorde kampen for Real Madrid borte mot Auxerre. Foto: Jeff Pachoud, AFP/Scanpix
AVGJORDE: Angel Di Maria kom inn og avgjorde kampen for Real Madrid borte mot Auxerre. Foto: Jeff Pachoud, AFP/Scanpix Vis mer

— Jeg har god har god selvtillit for tiden.

Dette var Ibrahimovic' sjette mål i Champions League i 2010. Bare tidligere lagkamerat Lionel Messi har flere fulltreffere med sine åtte scoringer.

Varm velkomst Svensken ble tatt godt i mot på sin gamle hjemmebane, selv om han ødela festen for Ajax. Lenge etter kampen skrek fortsatt Ajax-fansen på helten sin.

— Det kjennes utrolig godt å bli møtt på den måten. Jeg har scoret mange mål her og det er gøy å være tilbake, sier Ibrahimovic.

Gjestene fra Milan var nærmest tre poeng. Robinho og Boateng hadde begge en stor mulighet hver til og få med alle poengene hjem til Italia, men Ajax forsvarte seg mesterlig.

Om tre uker møter Zlatan gamlesjefen Jose Mourinho og Real Madrid til toppkamp i gruppa. Det gleder den selvsikre svensken seg selvsagt til.

- Jeg tror det blir en spennende kamp. Real Madrid - Milan, Champions League: Atmosfæren kommer til å bli fantastisk, sier Zlatan til Viasats svenske intervjuer.

Ny Real-seier Real Madrid står med full pott etter to kamper, men det så stygt ut da portugisiske Pepe var nær ved å ødelegge kvelden med et spektakulært selvmål. Han ble reddet av et klokkerent stolpetreff.

LEDERMÅL: Mounir El Hamdaoui ga Ajaz ledelsen mot Milan. Foto: Olaf Kraak, AFP/Scanpix
LEDERMÅL: Mounir El Hamdaoui ga Ajaz ledelsen mot Milan. Foto: Olaf Kraak, AFP/Scanpix Vis mer

To minutter seinere sikret innbytterne Özil og Di Maria seieren for et Real som førte kampen, men sleit med de raske kontringene til hjemmelaget Auxerre.

Den første store kontringssjansen til Auxerre kom allerede i åpningsminuttene, da Iker Casillas var på tur utenfor feltet sitt og klarerte rett i beina på Auxerre-spissen Dennis Oliech.

Ballen spratt imidlertid for langt foran Oliech, og rullet ut over dødlinja.

Redning på streken Den aller største Real-sjansen før pause hadde Gonzalo Higuain, men avslutningen fra argentineren ble reddet på streken av Kamel Chafni.

Real fortsatte å ha ballen mest også etter pause, men Auxerre var ekstremt direkte de gangene de fikk sjansen til å angripe. På drillosk vis gikk det fort i lengderetningen, og det skapte en og annen farlighet.

Etter et drøyt kvarter av omgangen var plutselig innbytter Ireneusz Jelen alene gjennom, men satte ballen rett utenfor mål.

Pepe nær selvmål Elleve minutter før full tid holdt det på å gå fullstendig galt for Real-forsvarer Pepe. Portugiseren stakk fram hodet for å rydde unna et innlegg fra venstresida. I stedet stanget han ballen rett i stolpen, men kunne puste lettet ut da ballen spratt inn på banen i stedet for i nettet.

To minutter seinere kom i stedet scoringen den riktige veien for Real. Og det var to innbyttere som sto for den lille magien som skulle til.

NESTEN-ULYKKE: Real Madrids Iker Casillas satte seg selv ut av spill i åpningsminuttene da han klarerte rett i beina på Dennis Oliech, men Auxerre-spissen nådde ikke ballen før den rullet over dødlinja. Foto: Laurent Cipriani, AP/Scanpix
NESTEN-ULYKKE: Real Madrids Iker Casillas satte seg selv ut av spill i åpningsminuttene da han klarerte rett i beina på Dennis Oliech, men Auxerre-spissen nådde ikke ballen før den rullet over dødlinja. Foto: Laurent Cipriani, AP/Scanpix Vis mer

Mesut Özil la inn fra høyre, motsatt kom Angel di Maria stormende inn, dempet på brystet og banket inn kampens eneste mål.

Zlatan sikret poeng Real Madrid har dermed seks poeng av seks mulige i den tøffe gruppe G, og leder dermed gruppa foran AC Milan