Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Zlatan har bra teknikk til å være en dårlig spiller

Ærespresident Johan Cruyff med hard kritikk.

KRITISERES: Zlatan Ibrahimovic har langt fra hatt noen dårlig sesong i Barcelona, men sliter fortsatt med å overbevise sine hardeste kritikere.Foto: SCANPIX/AP
KRITISERES: Zlatan Ibrahimovic har langt fra hatt noen dårlig sesong i Barcelona, men sliter fortsatt med å overbevise sine hardeste kritikere.Foto: SCANPIX/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| • Følg Lyon - Bayern München i fotballstudio fra kl. 20.30!

(Dagbladet): De som har fått med seg Zlatan Ibrahimovic' smått legendariske dribleraid som Ajax-spiller i den nederlandske æresdivisjonen, vil vel påstå at svensken er utstyrt med relativt velutviklede tekniske ferdigheter.

Men Barcelona-ærespresident Johan Cruyff er langt fra like imponert over spissen klubben kjøpte inn før denne sesongen.

I et intervju med Aftonbladet, gjengitt av Reuters, uttaler nederlenderen at Ibrahimovic har «bra teknikk til å være en dårlig spiller, og dårlig teknikk til å være en god spiller».

- Du er nødt til å få mer ut av kvalitetene du har. Du er nødt til å være effektiv, spesielt dersom du kommer til en storklubb fra et annet land. De største og vanskeligste stegene er de mentale, sier Cruyff.

Må lære av Eto'o
Zlatan Ibrahimovic uttalte en gang at han kunne gjøre med en appelsin det vår egen John Carew kan gjøre med en ball, men Johan Cruyff er såpass kritisk at han til og med ber Zlatan lære av spilleren han ble byttet mot i sommer, Samuel Eto'o.

Cruyff mener nemlig at Inters kameruner er mye bedre til å omstille seg fra angrep til forsvar.

- Det er en av detaljene Ibrahimovic må lære seg. Dersom du mister ballen som angriper i Italia spiller det ingen rolle. Men mister du ballen i Spania, er du den første som må jage den, sier han.

Mourinho ingen gentleman
Cruyff har både spilt for og trent Barcelona, og har fortsatt en høy stjerne i den katalanske superklubben.

Til tross for at han mener Zlatan Ibrahimovic ikke når opp til eksempelvis Leo Messi når det gjelder teknikken, er han sikker på at Barcelona kommer til å reise seg etter nederlaget for Inter i den første Champions League-semifinalen, og ta seg til finale på Santiago Bernabeu.

Spesielt ettersom han har større sans for Pep Guardiola enn han har for Inter-manager José Mourinho.

- Mourinho er en god trener, men jeg liker ikke måten han gjør jobben på, sier Cruyff.

- Jeg er større fan av trenere som (Frank) Rijkaard og Guardiola - gentlemen. Jeg mener denne sporten handler om mer enn bare å vinne, sier han.

Barcelona må ta inn Inters forsprang på 3-1 når lagene møtes på Camp Nou i morgen kveld.

KRITISK: Ærespresident Johan Cruyff mener Zlatan har «bra teknikk til å være en dårlig spiller, og dårlig teknikk til å være en god spiller».Foto: SCANPIX/REUTERS/Albert Gea
KRITISK: Ærespresident Johan Cruyff mener Zlatan har «bra teknikk til å være en dårlig spiller, og dårlig teknikk til å være en god spiller».Foto: SCANPIX/REUTERS/Albert Gea Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!