- Zlatan har magi i føttene

Maradona er imponert den svenske ballkunstneren.

(Dagbladet.no): Søndag var han tilbake fra skade og avgjorde egenhendig serien til Inters fordel. Tirsdag mottok Zlatan Ibrahimovic mer heder, og det fra høyeste fotballhold. 

Den argentinske fotballguden Diego Armando Maradona er tilstede under filmfestivalen i Cannes, og fra den røde løperen pratet Maradona om alt fra Pelé og narkotikamisbruk til ovennevnte Zlatan, skriver Aftonbladet

Han ber sågar Zlatans kritikere om å «holde kjeft».

- Jeg er veldig glad for at han (Zlatan) avgjorde den italienske serien i helgen. Nå er det bare for alle kritikerene å holde kjeft. De har klaget over at han bare har gjemt seg i Sverige og ikke trent skikkelig, men så kommer han tilbake fra skade og dominerer, sier mannen som er viden regnet for å være tidenes beste fotballspiller.

For mange Carl Lewis-typer

Maradona forklarer fascinasjonen for Zlatan på følgende måte:

- I dagens fotball er det alt for mange Carl Lewis- og Ben Johnson-typer. De løper fort, men de får ikke med seg ballen. Zlatan, derimot, har magi i føttene, og jeg har veldig stor sans for ham.

Maradona er i den franske filmbyen for å kaste glans over filmen «Maradona by Kusturica». Den bosniske regissøren  Emir Kusturica har laget en dokumentarfilm om fotballegendens fantastiske, men turbulente karriere og hans minst like stormfulle privatliv. 

MAGISKE FØTTER 1: Zlatan Ibrahimovic\' innhopp mot Parma med to scoringer etter skade, har ikke gått Maradona hus forbi. Foto: Reuters/Scanpix
MAGISKE FØTTER 1: Zlatan Ibrahimovic\' innhopp mot Parma med to scoringer etter skade, har ikke gått Maradona hus forbi. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Diego oppsummerer det best selv:

- Jeg var ute og festet og tok narkotika til halv fem på morgenen, og jeg har reflektert mye rundt hvor mye bedre jeg kunne ha blitt om jeg bare hadde klart å oppføre meg.

- Zlatan har magi i føttene