Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan-hattrick snudde til seier for Galaxy

En strålende Zlatan Ibrahimovic snudde nærmest egenhendig kampen mot Orlando City da han scoret sitt første MLS-hattrick i LA Galaxys 4-3-seier søndag.

MÅL: Zlatan Ibrahimovic feirer med Ola Kamara. Foto: Katharine Lotze/Getty Images/AFP
MÅL: Zlatan Ibrahimovic feirer med Ola Kamara. Foto: Katharine Lotze/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For etter at lagene gikk til pause på stillingen 1-2 til gjestene, var det duket for Zlatan-show i den andre omgangen. Målkalaset begynte svensken etter 46 minutter, da han rev seg løs fra markeringen og kontant stanget inn utligningen etter innlegg fra venstre.

Jubelen varte imidlertid ikke så lenge, for etter 54 minutter ble Galaxys norske midtstopper Jørgen Skjelvik fullstendig avkledd i en avgjørende hodeduell. Libyske Mohamed El Monir fikk æren av å sende gjestene opp i en ny ledelse.

Kamara til Zlatan

Dermed hvilte mye ansvar igjen på skuldrene til Ibrahimovic og spissmakker Ola Kamara, og etter 66 minutter viste de to nok en gang at de er blant ligaens giftigste angrepsduoer.

En lang ball ble spilt opp mot Ibrahimovic, som med hodet la den ned til Kamara før han selv satte fart i bakrom. Nordmannens elegante lobb mellom Orlandos midtstoppere sørget for at Ibrahimovic kunne kaste seg fram og heade ballen i mål fra kort hold.

Poengdeling var likevel langt fra godt nok for Galaxy, og med 20 minutter igjen å spille havnet en retur på brystkassen til lagets superstjerne. Ibrahimovic la ballen til rette og var iskald da han lot den sprette før han hamret ballen i lengste hjørne. Sitt første hattrick i MLS feiret svensken på karakteristisk vis ved å rive av seg på overkroppen og løpe med armene strukket ut.

- Jeg burde ha scoret ytterligere to mål i kveld, men jeg ble litt for sliten mot slutten av kampen, sa Ibrahimovic ifølge Expressen.

15 mål

Målfesten sender uansett Ibrahimovic opp til andreplass på toppscorerlisten i MLS. Svensken står notert med 15 scoringer. Veien opp til Atlanta Uniteds Josef Martínez på 24 mål er derfor ennå lang.

Søndagens seier betyr at LA Galaxy ligger på tredjeplass i MLS' vestre avdeling.

Tidligere søndag noterte Jo Inge Berget seg for en målgivende pasning i sitt comeback fra start da hans New York City tapte 1-3 for Seattle Sounders.