Zlatan hylles for tatoveringsstunt. Men i går ble videoen fjernet

Misforståelse.

(Dagbladet): Zlatan Ibrahimovic scoret et kunstmål etter to minutter, dro av seg trøya og viste fram en overkropp dekket av tatoveringer. Femti forskjellige navn kom til syne.

Stjernespissen fikk det gule kortet for feiringen, men få brydde seg om det da bakgrunnen for stuntet ble avslørt i går. Ibrahimovic fronter nemlig en FN-kampanje for å bekjempe sult.

Men i går ble kampanjevideoen fjernet fra videotjenesten Youtube, skriver Expressen. Det fordi FN ikke hadde tillatelse til å bruke bildene fra gjeldende kamp.

Den franske ligaforeningen (LFP) besluttet da å anmelde videoen, noe som resulterte i at den ble fjernet. Men det hele viste seg å være en misforståelse, og videoen var raskt tilbake på nettet, ifølge Aftonbladet.

Hylles På fotballbanen handler ting stort sett om superstjerna Ibrahimovic. Da svensken lørdag dro tatoveringsstuntet i forbindelse med FN-kampanjen, ble han hyllet på sosiale medier.

Ord som «glimrende» og «respekt» var en gjenganger. Nå får Ibrahimovic også ros fra sin tidligere lagkamerat i Paris Saint-Germain, David Beckham.

- Det er fantastisk å se at min venn Ibra gjør dette for FNs World Food Programme, skriver David Beckham på Facebook.

- Min viktigste kamp På en pressekonferanse på PSGs hjemmestadion, Parc des Princes, ble kampanjen offentliggjort i går.

FNs World Food Programme lanserte nemlig sitt nyeste prosjekt i kampen mot sult, kalt «805 million names», med Ibrahimovic som frontfigur.

- Gårsdagens kamp var min viktigste så langt. Under trøya mi hadde jeg femti navn på kroppen. Folk jeg aldri har møtt, men likevel ønsker å holde tett til meg. Femti av de 805 millionene som lider av sult i dag, skrev superspissen på Facebook.