Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zlatan «hysjet på» Ljungberg

Direktesendt krangel mellom superstjernene splitter fotball-Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Under Sveriges VM-kvalik mot Malta lørdag, var Arsenal-stjernen Fredrik Ljungberg tydelig misfornøyd med at han ikke fikk ballen fra Zlatan Ibrahimovic, som førte den i stor fart fraomver på venstresiden.

De to hadde deretter en kort ordveksling, og i løpet av den satte Zlatan flere ganger fingeren foran munnen i en «hysj-gest», skriver Expressen.

Episoden ble oppfanget av TV3-kameraene og sendt rett inn i de tusen svenske hjem. Nå diskuterer broderfolket om det er OK at lagkamerater oppfører seg slik mot hverandre.

- Jeg ville at han skulle spille ballen, sa Ljungberg etter kampen ifølge Aftonbladet.

- Det er opp til ham om han vil gjøre sånt, svarer Ljungberg på hva han synes om Zlatans oppførsel. Ingen direkte tilgivelse.

- Hører ikke hjemme

Den gamle svenske storspilleren Ralf Edström, nå fotballekspert i radio, mener det var en unødvendig gest fra Zlatan:

- Man trenger ikke vise noen gester mot hverandre på banen i det hele tatt. Om man synes en medspiller gjør feil, er det bedre å si «kom igjen». Gester og liknende hører ikke hjemme på banen, sier Edström til Expressen.

Landslagssjefen Lars Lagerbäck bare humrer av episoden, og sier det er en del av spillet. Han avviser at landslagssledelsen vil gjøre noe med episoden i etterkant.

- Hvorfor skulle vi gjøre det? Tror du ikke spillerne sier noe til hverandre eller gjør ting under kamp? Det er jo en del av spillet, sier treneren.

Skal respektere hverandre

Aftonbladet forteller at Lagerbäck nylig har utarbedet en «kontrakt» om oppførsel som alle landslagsspillerne har fått og som de må følge. Den inneholder blant annet følgende to punkter:

• Alle spillere skal alltid respektere hverandre.

• Alle må/kan ikke elske hverandre, men alle har ansvar for å skape et bra og positivt miljø.

Lagerbäck oppfatter ikke en gest eller en opphetet ordveksling under kamp eller trening som et brudd på denne kontrakten.

- Det tror jeg du kan spørre hvem som helst av disse gutta om, sa Lagerbäck og pekte på de fem spillerne han hadde med seg på pressekonferanse i går.

• Zlatan spiller ikke onsdagens kamp mot Norge. Åge Hareide hevdet i går at Lagerbäck hadde sagt at Ljungberg også skulle spares, men han står mandag morgen fortsatt i den svenske troppen som ligger på det svenske forbundets hjemmeside.

KRANGLET LØRDAG: Her er de gode venner, men svenskene skal ha satt lørdagsgodisen i halsen da Zlatan Ibrahimovic og Fredrik Ljungberg kranglet på direktesendt TV under kampen mot Malta.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!