Zlatan i masseslagsmål

Nye stygge scener da Valencia slo ut Inter.

Inter er ute av mesterligaen etter en kamp som vil bli husket for alt annet enn fotball.

0-0-oppgjøret på Mestalla ble nemlig avsluttet med flere slåsskamper. Spillere, innbyttere og materialforvaltere røk i tottene på hverandre da fløyta gikk, og håndgemenget fortsatte da de gikk inn i spillertunnelen. Hendelsene vil garantert få et etterspill.

Mest grunn til å være grinete hadde Inter. For laget som virker uslåelig i den hjemlige serien trenger ikke tenke mer på mesterligaen denne sesongen. Inter-trener Roberto Mancini var slett ikke i perlehumør, og han la skylden for håndgemenget på vertene.

– En gal Valencia-spiller løp inn på banen og slo (Nicolas) Burdisso. Han knakk nesa hans, sa en illsint Mancini.

Rett høyre

Den «gale» spilleren var innbytter David Navarro, som reagerte på en sammenstøt mellom lagkamerat Carlos Marchena og argentineren. Han tok like godt rennefart og langet ut en rett høyre.

Deretter sparket flere Inter-spillere etter Navarro som flyktet.

– Spillerne må lære seg å oppføre seg når de er på banen, mente Mancini.

GALSKAP: Valencia-reserve David Navarro blir jaget av Julio Ricardo Cruz og Ivan Cordoba i det som utviklet seg til et brutalt masseslagsmål i Valencia. Foto: Reuters
GALSKAP: Valencia-reserve David Navarro blir jaget av Julio Ricardo Cruz og Ivan Cordoba i det som utviklet seg til et brutalt masseslagsmål i Valencia. Foto: Reuters Vis mer

Scenene som fulgte kampen lignet på dem som fulgte VM-kvalifiseringskampen mellom Tyrkia og Sveits høsten 2005. Det førte til strenge straffer, og tyrkerne har ennå ikke sonet ferdig. De må spille EM-kvalifisering mot Norge for tomme tribuner i Tyskland senere denne måneden.

På streken

2-2 i hjemmekampen betydde at Inter måtte score mål i møtet med spanierne. Men kampen var fattig på sjanser og desto mer preget av tøft fysisk spill. Det meste skjedde på midtbanen, og verken Zlatan Ibrahimovic eller Hernan Crespo maktet å score det nødvendige målet.

Mancini kastet innpå stadig flere offensive spillere i jakten på et vinnermål, og nærmest var det da Marco Materazzis nikk ble reddet på streken av Carlos Marchena. Men mål ble det ikke.

Dermed gikk Valencia videre på bortemålsregelen etter en kamp som inneholdt både spark og slag.

(NTB)