Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zlatan Ibrahimovic forlater Manchester United

Zlatan Ibrahimovic ferdig i Manchester United

Kontrakten terminert. Forlater klubben på dagen.

FERDIG: Zlatan Ibrahimovic' karriere i Manchester United er over. Foto: NTB Scanpix
FERDIG: Zlatan Ibrahimovic' karriere i Manchester United er over. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det melder Manchester United på sine hjemmesider.

- Alle i klubben vil takke Zlatan for hans bidrag i klubben siden han ankom og ønsker ham lykke til for framtida, skriver klubben.

Den svenske superstjerna ankom Manchester United før fjorårssesongen, og hadde en god førstesesong med totalt 28 mål. Denne sesongen har imidlertid skader og kjøpet av spissen Romelu Lukaku ført til lite spilletid for 36-åringen.

- Store ting har også en ende. Nå er tiden inne for å gå videre etter to fantastiske sesonger i Manchester United. Takk til klubben, fansen, treneren, støtteapparatet og alle som har delt denne delen av historien med meg, skriver Ibrahimovic på Instagram.

Vanskelig høst

Ibrahimovic skadet seg alvorlig i kneet da Manchester United spilte mot Anderlecht i Europa League 20. april. Mange trodde da at karrieren var over.

Svenskens operasjon var imidlertid vellykket, og opptreningsperioden gikk så bra at Zlatan gjorde comeback langt tidligere enn antatt. Men da superstjerna i høst fikk én kamp fra start og fem innhopp i Manchester United-drakta, fremsto han rusten og et godt stykke unna gammel kampform.

Forrige sesongs toppscorer i Manchester United spilte sin siste kamp for de røde djevlene da han fikk starte hjemmekampen mot Burnley 2. juledag. Burnley ledet 2-0 til pause på Old Trafford da Zlatan ble byttet ut og erstattet av Jesse Lingard, som kom inn og scoret to mål.

Veien videre

Svensken har herjet i en rekke storklubber gjennom karrieren, som Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, AC Milan, PSG og senest Manchester United. Trolig blir MLS-laget Los Angeles Galaxy og USA neste kapittel i Zlatans eventyrlige karriere.

Det er også stor usikkerhet om stjernespissen vil være en del av den svenske troppen i fotball-VM i Russland i sommer. Zlatan deltok ikke i kvalifiseringen, da det nye og unge svenske landslaget imponerte stort uten nasjonens største stjerne.

1. mars åpnet storscoreren for et landslagscomeback til fotball-VM, men det er på ingen måte gitt at landslagssjef Janne Andersson ønsker å ta Ibrahimovic inn i varmen igjen etter at den nye generasjonen blomstret i VM-kvalifiseringen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling