Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zlatan kalte Chelsea-spillerne for babyer. Nå møtes de for tredje år på rad

- Utvisningen av Zlatan var feil.

HETT: Det siste møtet mellom Chelsea og PSG ble dramatisk. Her fra kampen på  Stamford Brigde i fjor. Foto: NTB / Scanpix
HETT: Det siste møtet mellom Chelsea og PSG ble dramatisk. Her fra kampen på Stamford Brigde i fjor. Foto: NTB / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Chelsea og Paris Saint-Germain møtes i utslagsrundene i Champions League for tredje år på rad. I kveld barker de løs igjen på Parc des Princes i den første 8-delsfinalen.

I fjor ble 1-1 i det første oppgjøret i Paris, mens det ble en meget innholdsrik og intens returkamp på Stamford Brigde. Zlatan Ibrahimovic fikk direkte rødt kort tidlig i kampen, etter å ha taklet Oscar.

I et intervju med Sky Sports etter kampen var den svenske stjernen irritert på Chelsea-spillerne. Han reagerte på måten motstanderne prøvde å påvirke dommeren på etter taklingen.

- Det var elleve små babyer rundt meg, sa Zlatan til Sky Sports.

Øystein Vinje er leder for Chelsea Supporters Norway. Han mener dommeren gjorde en gal avgjørelse.

- Utvisningen av Zlatan var feil, mener jeg.

PSG avanserte til kvartfinalen på flere scorede bortemål etter ekstraomganger.

For to år siden møttes de to storlagene i kvartfinalen i Champions League. Da var det Chelsea som gikk videre på bortemålsregelen.

PSG-flørt Eden Hazard ble kåret til årets spiller i Premier League i fjor. I år har belgieren vært en skygge av seg selv. For snart to uker siden fortalte Hazard til The Guardian at han hadde sendt en tekstmelding til sin tidligere sjef Jose Mourinho, hvor han skrev at han var lei seg for at Mourinho fikk sparken.

Den franske avisen Le Parisien publiserte i går et intervju med Eden Hazard, hvor stjernespilleren forteller at det hadde vært vanskelig å si nei til et tilbud fra Paris Saint-Germain.

- Det hadde ikke vært lett å takke nei til et tilbud fra PSG, men det hadde vært vanskelig å takke nei til alle klubbene som kan vinne Champions League. PSG er blant de lagene, og det å vinne Champions League, er mitt store mål, sier Hazard til avisen.

Øystein Vinje liker utspillene til Hazard dårlig.

- Hvis uttalelsene stemmer, er jeg veldig skuffet. Det er ikke akkurat særlig lojalt mot klubben og fansen. Det skal sies at han har hatt en meget svak sesong, og han imponerte ikke i helgen heller.

Hazard har ikke scoret for Chelsea i Premier League denne sesongen, og har heller ikke vært fast på laget.

Viasats fotballekspert, Rune Bratseth, er heller ikke imponert over uttalelsene til Hazard.

- Det er kanskje ikke den mest heldige måten å uttale seg på, men om han er på vei bort eller ikke, blir bare spekulasjoner, sier Bratseth til Dagbladet.

Den tidligere stopperkjempen tror kveldens kamp blir jevn.

- Jeg tror det blir veldig åpent. Chelsea kommer nok til å være forsiktige. Men Chelsea har et litt annerledes utgangspunkt i år, enn det de hadde i fjor. Da var de suverene i Premier League, mens nå er de en middelhavsfarer. Forventningene er ikke de samme nå, sier han.

Bratseth understreker at Champions League blir viktig for Chelsea denne sesongen.

- Det blir nok viktig for dem å få en bekreftelse på hvordan de spiller mot de beste i Europa. Det er klart at den dårlige høstsesongen har gått utover selvtillen deres, og nå er de i gang med å bygge opp laget igjen. I tillegg er det viktig å tilfredsstille fansen med et godt resultat i Champions League.

- Ingen motstand Chelsea ligger på 12.plass i Premier League etter 26 spilte kamper, men laget har ikke tapt siden Guus Hiddink tok over i desember. Paris Saint-Germain leder Ligue 1 suverent. Laurent Blancs menn har vunnet 22 av sine 26 ligakamper i år. De resterende fire kampene har endt uavgjort. PSG har en luke på 24 poeng ned til Monaco på 2.plass.

- Det er to veldig gode lag som møtes i kveld, og jeg tror også Paris Saint-Germain er ivrige etter å vise seg frem mot de beste i Europa. De har jo ingen motstand i hjemlig liga, sier Rune Bratseth.

Øystein Vinje tror vi får se et baktungt Chelsea i kveld.

- Det viktigste blir å ri av det første stormløpet de første 20 minuttene. Jeg tror ikke Chelsea kommer til å ha ballen mye. Vi må nok kjempe oss gjennom kampen i kveld.  I tillegg er Terry skadet, så det blir en veldig vanskelig kamp, men jeg tror vi går videre etter to kamper, sier Vinje.

Vinje forteller at det er viktig at Chelsea ikke legger for mye vekt på Champions League fremover.

- Vi må ikke miste øynene helt på Premier League-tabellen. Vi er ikke sikret med tanke på nedrykk enda, sier han til Dagbladet.

Chelsea-supporteren påpeker at Chelsea-nedturen begynte allerede i januar 2015.

- Vendepunktet kom i 5-3 tapet mot Tottenham 1.nyttårsdag 2015. I tillegg var Champions League-exiten i fjor et stort tap for Jose Mourinho. Da vi ledet, la vi oss bakpå i klassisk Mourinho-stil, og det fikk vi svi for, sier Vinje.