Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zlatan kjøper en fjerdedel av Hammarby

- Jeg ser fram mot å jobbe med fotballen fra en annen vinkel, avslører Zlatan Ibrahimovic (38) om framtidsplanene.

HINT: Hinter Zlatan Ibrahimovic om sin neste arbeidsgiver her? Svensken har lagt ut en video av sitt navn på en Hammarby-drakt på Twitter. Video: Zlatan Ibrahimovic / Twitter. Vis mer

Tidligere Malmö-spiller Zlatan Ibrahimovic kjøper en fjerdedel av Hammarby, melder Aftonbladet.

- Jeg skal hjelpe Hammarby å bli best i Skandinavia, proklamerer Zlatan Ibrahimovic.

- Det finnes ingen grense for hvor store Hammarby kan bli. De hadde uflaks i år og kunne ha vunnet serien. Jeg fulgte Allsvenskan selv om alt var hemmelig mellom meg og Hammarby, mener den svenske superstjernen.

Store ambisjoner

Oppkjøpet skjer i kjølvannet av flørten med Allsvenskan-klubben på Instagram i går, hvor den svenske fotballegenden la ut en video som viste drakta til Stockholm-klubben Hammarby med «Ibrahimovic» skrevet på ryggen.

Det satte i gang spekulasjoner: Hva var det fotballstjerna med fortid i klubber som Barcelona, Manchester United, PSG, Juventus, AC Milan, Inter Milan og Ajax siktet til?

INVESTERER: Zlatan Ibrahimovic kjøper en fjerdedel av Hammarby. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix
INVESTERER: Zlatan Ibrahimovic kjøper en fjerdedel av Hammarby. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix Vis mer

Nå avslører han hva som ligger bak overfor Aftonbladet, men det er altså ikke snakk om en overgang og et comeback som spiller i Allsvenskan.

38-åringen fra Malmö kjøper 50 prosent av AEG Swedens aksjer (Amerikanska Anschutz Entertainment Group) og dermed omtrent en fjerdedel av Hammarby Fotboll, ettersom AEG opprinnelig eide 47 prosent av klubben.

- Jeg kom godt overens med teamet fra Hammarby og AEG om å få dette så globalt som mulig. Vi skal synes over hele verden, ikke bare i Sverige. Alle skal vite hva Hammarby er når man ser denne logoen, forteller Zlatan.

Zlatans plan

Hammarby endte på 3. plass i Allsvenskan denne sesong, men det skilte bare ett poeng opp til seriemester Djurgården etter en høydramatisk gullkamp.

KRITISK: I et eksklusivt intervju med svenske Expressen går Zlatan Ibrahimovic til angrep på landslagssjef Janne Andersson. Video: Expressen. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet Vis mer

Zlatans moderklubb Malmö kapret sølvet på bedre målforskjell enn stjernespissens nye aksjeprosjekt.

- Det kjennes fantastisk å eie en fjerdedel av Hammarby. Det er et helt annerledes prosjekt, og jeg er veldig motivert. Jeg kommer til å være veldig engasjert her den dagen jeg slutter med fotballen, forteller Zlatan Ibrahimovic.

- Jeg ser fram mot å jobbe med fotballen fra en annen vinkel - ikke bare på banen.

Han utelukker muligheten for å ikle seg Hammarby-drakta som spiller - gleder seg stort til sitt nye prosjekt.

- Hammarby har et fantastisk publikum. Klubben vokser hele tiden. Dette er klubben med størst potensial til å bli størst i Skandinavia.

Den norske Hammarby-spilleren Mats Solheim (31) ønsker Zlatan velkommen til Sverige på sin egen spesielle måte.

Solheim har lagt ut en Instagram-parodi, der han selv har laget en egen LA Galaxy-drakt med Solheim på ryggen. Se den her:

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media