Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zlatan klar for LA Galaxy: – Jeg har kommet hit for å vinne

Zlatan Ibrahimovic valgte som ventet å skrive under for MLS-laget Los Angles Galaxy. Den svenske stjernespissen bedyrer at han på langt nær er mett på suksess.

NY KLUBB: Zlatan Ibrahimovics tid i Manchester United er over. USA er neste stopp. Foto: Dave Thompson / AP / NTB scanpix.
NY KLUBB: Zlatan Ibrahimovics tid i Manchester United er over. USA er neste stopp. Foto: Dave Thompson / AP / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overgangen til Galaxy ble først bekreftet i en helsides annonse i fredagens utgave av Los Angeles Times. Der kom det også fram at han får trøye nummer ni.

Ibrahimovic blir lagkamerat med nordmennene Jørgen Skjelvik og Ola Kamara.

– Kjære Los Angeles, vær så god! sto det i annonsen. Den var underskrevet med Zlatans signatur.

Noen timer senere kom også bekreftelsen på LA Galaxys nettside. Der ble det også lagt ut et bilde av en smilende Zlatan iført sin nye drakt.

Vil vinne

Ifølge amerikanske medier har han inngått en toårskontrakt med Los Angeles-laget. LA Times skriver at Zlatan kommer til å tjene betraktelig mindre i MLS enn det han fikk i Manchester United.

– Etter å ha vunnet 33 titler i Europa og spilt for de beste lagene og med de beste spillerne i verden, ville jeg til USA. Jeg vil at mennesker der skal nyte spillet mitt. Jeg har kommet til Galaxy for å vinne.

– Å spille fotball og gjøre det jeg er bra på er det viktigste for meg. Jeg har ikke kommet hit for å gjøre noe annet, sier Ibrahimovic.

Torsdag kom beskjeden om at Ibrahimovic var ferdig i Manchester United. Der hadde han ikke fått spilletid på nyåret. Kontrakten ble avsluttet noen måneder før tiden. Etter 19 sesonger i europeisk toppfotball er det nå USA som blir neste stopp for den 36 år gamle svensken.

Takker United

Zlatan la selv ut denne meldingen på Instagram torsdag:

«Selv fantastiske saker tar slutt. Nå er tiden inne for å gå videre etter to fantastiske sesonger i Manchester United. Takk til klubben, fansen, treneren, støtteapparatet og alle som har delt denne delen av historien med meg».

På tampen av forrige sesong fikk Zlatan en alvorlig kneskade. Han ble tildelt en ny ettårskontrakt med United, og svensken brukte storklubbens fasiliteter på Carrington til å trene seg opp igjen. Han scoret 29 mål på 53 tellende kamper for de rødkledde.

Ibrahimovic forlot Malmö for å prøve seg som proff i Ajax i 2001. Det ble en stor suksess, og senere gikk veien til Juventus og deretter Inter i Serie A. Han hadde også en sesong i Barcelona, men vendte raskt tilbake til Italia. Denne gangen iførte han seg drakten for Milan.

Mellom 2012 og 2016 var svensken den store frontfiguren for storsatsingen i Paris Saint-Germain.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!