FLYTTER TILBAKE: Den offisielle erklæringen har ikke kommet ennå, men alt tyder på at Zlatan Ibrahimovic fortsetter sesongen i AC Milan.Foto: SCANPIX/REUTERS/Albert Gea
FLYTTER TILBAKE: Den offisielle erklæringen har ikke kommet ennå, men alt tyder på at Zlatan Ibrahimovic fortsetter sesongen i AC Milan.Foto: SCANPIX/REUTERS/Albert GeaVis mer

Zlatan klar for Milan

- Jeg er så glad, sier svensken.

||| (Dagbladet): Da det ble kjent at Zlatan Ibrahimovic ikke er i troppen til Barcelona i sesongpremieren i morgen, regnet de fleste med at det betydde en snarlig overgang til Italia og AC Milan.

I kveld gikk overgangen er i orden.

Ifølge Gazzetta dello Sport og svenske Expressen har Zlatan skrevet en fireårskontrakt som skal være verdt 8 millioner euro i året, eller rundt 64 millioner kroner.

- Vi er blitt enig om en låneavtale på ett år og så retten til å kjøpe ham for 24 millioner euro (192 millioner kroner). Den medisinske testen gjennomføres mandag, og deretter vil han signere en fireårsavtale med Milan. Berlusconi har gjort en suveren avtale, sier Milans visepresident Adriano Galliani.

Zlatan skal etter planen presenteres før Milans ligapremiere i morgen.

- Jeg er fornøyd med at det er avsluttet og at alt er i orden, sier svensken selv.

- Jeg forlater Barcelona med ambisjoner om å bli bedre. Jeg skal gjøre alt for å vinne med Milan, en av verdens beste klubber, som til og med er større enn Barcelona. Jeg er så glad. Jeg kan knapt vente til i morgen, sier Ibrahimovic.

Iskaldt forhold
Forholdet mellom Zlatan og trener Josep Guardiola ble iskaldt etter at svensken tidligere i uken uttalte at han ikke kunne forstå hvorfor Guardiola ønsket ham bort fra Barcelona, og hevdet treneren ikke hadde pratet med ham mer enn to ganger i løpet av året i klubben.

I ettermiddag ble Zlatan møtt av pressen på vei inn for å gjøre sin del av jobben i forbindelse med forhandlingene med Milan.

- Jeg er her for å skrive under en ny kontrakt med Barcelona, etter Guardiolas ønske, var svenskens fleip.

Pep Guardiola har handlet inn David Villa før denne sesongen, og forklarte vrakingen av Zlatan til seriepremieren i formiddag:

- Det er min beslutning. Normalt ville han vært med i troppen, men slik ting er blitt, er det best ikke å la ham reise, sa Guardiola.

- Jeg har sikkert begått feil i Ibra-saken, men det er jeg som bestemmer her, sa treneren.

Mascherano på plass
Samtidig har Javier Mascherano sluttet seg til Barcelona-troppen, selv om ligakampen i morgen kommer for tidlig for mannen som kommer fra Liverpool.

Argentineren skal gjennom medisinsk test i den katalanske storbyen før overgangen sluttføres.

- Dette er en drøm som går i oppfyllelse for meg. Etter alt jeg har gjort de siste årene er dette stort, men mest av alt fordi jeg skal spille for et bra lag med flotte mennesker, sier Mascherano.