Zlatan-klemmeren fikk 6000 i bot

Nå angrer tenåringen dypt.

||| (Dagbladet): En unggutt stormet Ullevaal og kastet seg i armene på Barcelona-stjernen Zlatan Ibrahimovic i går kveld.

Etterpå fikk han selv svi, økonomisk.

Politiadvokat Laila Søndrol ved Majorstua politistasjon opplyser til Dagbladet at en gutt født i 1994 fikk et forelegg på 6000 kroner, for ordensforstyrrelse på landslagsarenaen.

Den svartkledde tenåringen er selv fotballspiller, og i dag er han intervjuet av sin egen klubb.

Skuffet foreldrene sine Han forteller at stuntet, i beste Jimmy Jump-stil, langt fra var planlagt. Han stormet banen etter å ha snakket med kameratene om hvor kult det ville være å streake banen.

Det var Zlatan som fikk guttungen i fanget, etter at han hadde løpt i sikksakk mellom spillere fram mot superstjernen.

Guttespilleren sier til sin klubbside at det var en fantastisk følelse å løpe ut på banen, men ikke like moro å få bot.

Nå angrer han dypt, og ville ikke gjort stuntet på nytt.

- Jeg er faktisk mer skuffet over å ha skuffet foreldrene mine enn over selve boten, sier han til sin egen klubb.

BLE TATT: En gutt stormet banen og prøvde seg på en klem fra Zlatan Ibrahimovic på overtid under treningskampen Ullevaal stadion. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
BLE TATT: En gutt stormet banen og prøvde seg på en klem fra Zlatan Ibrahimovic på overtid under treningskampen Ullevaal stadion. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

Sikkerhetssjef i Vålerenga, Tom Ulseth, sier til Dagbladet i formiddag at streakeren var harmløs. Men flere vakter var ute på gresset for å få fatt i gutten, og episoden var langt fra velkommen.

- Hvis dette var en seriekamp ville vi risikert å få en bot fra NFF. Da ville vi ønsket å få en prat med gutten. Sånn som det er nå lar vi det være med dette, sier VIF-sikkerhetssjefen.

Smekk Han opplyser at VIF var forberedt på at noe slikt skulle skje, og hadde hyret inn ekstra vakthold. Derfor ble streakeren raskt hentet ut.

- Sånn som dette er det umulig å gardere seg mot, det så vi i VM og andre steder. Da må du ha folk sittende hver halvmeter langs banen, og sånn ønsker ingen at det skal være, sier Ulseth.

At guttungen fikk bot mener han er helt på sin plass.

- Jeg håpet han fikk seg en smekk, selv om det er synd for en 15-16-åring. Dette var sikkert bare en guttestrek. Men han må stå for det han har gjort, sier sikkerhetssjefen.

• Dagbladet har ikke lykkes å komme i kontakt med tenåringen eller hans foreldre så langt i dag.

BEREDSKAP: VIF var forberedt på at noen kunne storme banen, men klarte ikke å stoppe guttungen før han var ute på gresset. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
BEREDSKAP: VIF var forberedt på at noen kunne storme banen, men klarte ikke å stoppe guttungen før han var ute på gresset. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer