KOBLES TIL UNITED: Zlatan Ibrahimovic. Foto: AFP PHOTO / NICOLAS TUCAT
KOBLES TIL UNITED: Zlatan Ibrahimovic. Foto: AFP PHOTO / NICOLAS TUCATVis mer

Zlatan kobles til United: - Han er født til å spille der

Schmeichel tror på fullklaff.

(Dagbladet): Etter det mye omtalte utbruddet for to uker siden, har Zlatan Ibrahimovic blitt linket til en overgang som vil ta ham bort fra Paris Saint-Germain.

Akkurat nå er det Manchester United som seiler opp som den mest aktuelle klubben, ifølge flere britiske medier.

Stjernespissen har vært i blant annet Ajax, Barcelona, Juventus og Barcelona, men aldri i en engelsk klubb. En som tror at en slik overgang vil være fullklaff, er tidligere United-keeper Peter Schmeichel.

- Som født for United - Forrige sommer var det rykter om at han skulle til United. Da sa jeg at Zlatan er som skapt for klubben, og at han er født til å spille der, sier Schmeichel til L'Equipe.

Radamel Falcao har ikke fått det til å stemme siden overgangen til de røde djevlene i fjor sommer, og er antakelig på vei bort. Det fyrer ekstra oppunder ryktene om at manager Louis van Gaal skal være interessert i å hente en erstatter, og blikket skal være festet på den målfarlige svensken.

Ibrahimovic har flere ganger vist at han er en spiller med stor personlighet, som er både elsket og hatet. Det får Schmeichel til å se på United-legender som Eric Cantona og David Beckham, og ser for seg en lignende status for Ibrahimovic i klubben.

Tillater personlighet - Det er derfor Cantona var så bra da han var der, som han ikke var i Leeds eller en annen fransk klubb. Hvorfor? Fordi det er Manchester United. I Manchester får spillerne frihet, men også ansvar.

- Vi bryr oss ikke om hva du elsker, vi ser på hva du gjør på banen og hvordan du påvirker klubben. Hvis du ikke respekterer det, kan du dra. Men du kan ha en personlighet. Beckham, Cantona, de kunne gå ut og være på sitt beste. Det er hundrevis av spillere som prøver å være som dem, men de klarer det ikke, sier Schmeichel.