Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zlatan la magisk målgivende med hælen

Barcelona knuste Mallorca.

STJERNEGALLERI: Barcelona er eneste lag i La Liga uten tap, med åtte seire og to uavgjort. I kveld ble Mallorca feid av plenen. Foto: SCANPIX/AFP/LLUIS GENE
STJERNEGALLERI: Barcelona er eneste lag i La Liga uten tap, med åtte seire og to uavgjort. I kveld ble Mallorca feid av plenen. Foto: SCANPIX/AFP/LLUIS GENE Vis mer

||| (Dagbladet.no): Barcelona - Mallorca 4-2.

Det var faktisk en del fotballinteresserte som av ulike årsaker var skeptiske til hva Zlatan Ibrahimovic kunne få til i Barcelona-trøye. De første månedene med Zlatan i blålilla bør ha overbevist de fleste om at det er få grenser for hva svensken kan få til.

I dag valset Barcelona over Mallorca, og til tross for at han måtte gå av banen uten nettkjenning, er det Zlatans målgivende til 1-0 som vil bli husket.

Elleve minutter var spilt da svensken mottok ballen like utenfor sekstenmeteren.  Zlatan tok et par steg vekk fra mål, og sendte intuitivt en presis 15 meters stikker mot gjennomrusende Pedro Rodriguez - med hælen.

Pedro ekspederte pasningen i mål alene med keeper, og Barcelona var i gang.

Bare ni minutter senere utlignet Nunes for Mallorca til 1-1 etter en corner, men Rodriguez var ikke ferdig på jobb. Nok en gang slo 22-åringen til og ga hjemmelaget ny ledelse med sitt andre mål for dagen.

Like før pause la Thierry Henry på til 3-1 for Barcelona, og da var det strengt tatt over.

Bare tre minutter før full tid noterte også superstjernen Lionel Messi seg på scoringslisten med 4-1 på straffe, en straffe Zlatan ordnet, før Alhassane Keita reduserte for gjestene på overtid.

Siden rekordovergangen (580 millioner kroner) fra Inter, har Zlatan Ibrahimovic satt inn sju ligamål og gitt assist til fire.

Barcelona er fortsatt eneste ubeseirede lag i spansk 1. divisjon med sju seire og to uavgjorte kamper.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media