KILOENE RENNER AV: Zlatan Imbrahimovic rundet 105 kilo i sommer, nå er han nede i 98. Så er han også 195 cm høy. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet
KILOENE RENNER AV: Zlatan Imbrahimovic rundet 105 kilo i sommer, nå er han nede i 98. Så er han også 195 cm høy. Foto: Torbjørn Grønning/DagbladetVis mer

Zlatan la på seg 10 kilo i sommer

Snakket om vekta, Mourinho og ryktene før avspark mot Vålerenga.

||| (Dagbladet): Zlatan Ibrahimovic (28) er typen som sier ting rett ut.

På dagens presse-konferanse på Oslo Plaza stemplet den svenske spissen kveldens privatkamp mot Vålerenga som en god treningsøkt.

- Med all respekt for Vålerenga, dette er bare hard trening for å komme i rytmen. Vi har bare trent i en uke, og jeg har lagt på meg i løpet av ferien, sier Zlatan.

La på seg 10 kilo På spørsmål om hvor mye var han like åpen: 10 kilogram. Det betyr at 28-åringen rundet 105 kilo i sommer, ifølge tallen på Barcelonas hjemmeside.

- Men jeg har bare tre kilo å ta av, så er jeg fit for fight, sier Zlatan.

Og slikt sett passer VIF-kampen godt, og svensken sier det er en ære å være i Oslo.

- Jeg tror ikke kampen er viktig, men nå handler det om å komme i form, sier Zlatan.

- Gratis reklame Ryktene har svirret rundt spissen i sommer. På spørsmål om det har plaget ham, svarer Zlatan med et smil.

- For meg er dette gratis reklame, så takk.

Han forteller at han ikke har snakket med noen klubber, og at han har tatt en tomannsprat med Barca-trener Pep Guardiola. Som ga en klar konklusjon.

- Status er at jeg er og blir Barcelona-spiller, jeg har fireårskontrakt. Det er bra at andre er interesserte, det betyr at jeg gjør noe bra, sier Zlatan.

- Sterkere med Villa På samme måte ser han konkurransen fra David Villa, VM-toppscoreren som er kjøpt fra Valencia.

- Vi blir enda sterkere med Villa, når vi får enda større sjanse til å vinne Champions League, så da er jeg lykkelig, sier Barca-spissen.

Og så røpet han at Guardiola har gitt ham forsikringer.

- Å spille i et stort lag betyr konkurranse, men jeg vet jeg er viktig. Og det betyr at jeg får spille.

Nettopp Champions League snakker han mye om på Oslo Plaza.

- Vi vant fire trofeer sist. Vi vant ikke Champions League, det er det store målet i år, sier han.

- Jeg vil vinne Champions League, det var derfor jeg kom hit.

Lover bedring Han var ikke toppfornøyd med sin egen innsats i debutsesongen etter overgangen fra Inter, men det er som det skal være.

-  Målet mitt er å vinne alle trofeer jeg kan vinne, og gjøre det enda bedre enn i første sesongen. Det første året er vanskeligst, og jeg pleier å gjøre det bedre enn i andre året. Jeg vil vokse som spiller, sier Zlatan.

- Vi er verdens beste lag, og jeg er lykkelig å spille for det beste laget i verden.

Carew-reprise Med norsk presse på plass ble han på nytt konfrontert med sin gamle John Carew-uttalelse; det nordmannen gjør med en ball, kan han selv gjøre med en appelsin.

Zlatan gliste bredt, viste fram to fingrer og slo til med en ny klassiker.

- Nå kan jeg gjøre det med en bordtennisball.

- Norsk klubbfotball bedre Han fikk også spørsmål om kvaliteten på norsk fotball, og avslørte at han har fått med seg Rosenborgs seier mot AIK i Stockholm i går.

- Norsk serie er litt bedre enn svensk, sier Zlatan - som presiserer at han ikke er veldig kjent med norsk fotball.

- Norge og Sverige er på samme nivå, hvis du ser på landslagene. Begge nasjoner kom ikke til VM, som oss. De har fantastiske spillere.

Engelskopplæring Martin Andresen og Kristofer Hæstad representerte VIF på pressekonferansen, begge er enig med Zlatan om at Barcelona er verdens beste lag.

Og da VIF-treneren sto fast da han lette etter et engelsk ord for «forbilde» var Zlatan kjapt ute med hjelp til sidemannen.

- Good example.

Andresen bruk av Barcelona som forbilde, handlet om ungdomsstrategien. At egne talenter får sjansen på A-laget.

PÅ OSLOBESØK: Zlatan Ibrahimovic hjalp Martin Andresen da VIF-treneren lette etter et engelsk uttrykk. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet
PÅ OSLOBESØK: Zlatan Ibrahimovic hjalp Martin Andresen da VIF-treneren lette etter et engelsk uttrykk. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet Vis mer

- Og det er også hvordan de forsvarer seg og angriper som et lag, sier Andresen.

Mourinho-trussel Når Zlatan går ut på Ullevaal i dag er det ikke bare for å trene. Han ønsker alltid å vinne, det var derfor han også nylig sa ja til Erik Hamrén og Sverige igjen.

- Jeg kommer ikke tilbake for å ha det gøy, men for å vinne noe. Hvis det er noe jeg ikke kan vinne, så gjør jeg det ikke. Når jeg satser føler jeg meg sikker på å vinne, sier Zlatan.

I La Liga får han snart selskap av gamlesjefen i Inter. Jose Mourinho er ny Real Madrid-trener, hans lag blir en hardere motstander enn i Norge i kveld.

Zlatan sier at han ser på Mourinho som en stor trussel for Barcelona.

- Jeg hadde José Mourinho i ett år og vet hvordan han er. Hvis han ikke er den beste treneren i verden, så er han blant de beste. Når han kommer så bygger han en maskin, en seiersmaskin, sier Zlatan.

SEIERMASKIN: Zlatan mener Jose Mourinhos Real Madrid blir vanskelig kommende sesong, men det er selvsagt Barcelona som fortsatt er verdens beste lag. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet
SEIERMASKIN: Zlatan mener Jose Mourinhos Real Madrid blir vanskelig kommende sesong, men det er selvsagt Barcelona som fortsatt er verdens beste lag. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet Vis mer