Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zlatan må trene med støtte for kneet

Men skal være klar mot Spania.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

INNSBRUCK (Dagbladet.no): For to dager siden innrømmet Sveriges landslagssjef Lars Lagerbäck at det kan være aktuelt å spare spillere i løpet av et EM.

Umiddelbart startet spekulasjonene om hvorvidt Zlatan Ibrahimovic vil være med mot Spania i morgen. Interspissen har slitt med kneskade, og atpåtil måtte han spy etter å ha spilt 70 minutter mot Hellas.

Men i kveld forsøkte Lagerbäck å dempe hva han hadde sagt om sparing:

- Jeg sa på pressekonferansen i forgårs at det å hvile spillere er med der langt bak i prioriteringsrekkefølgen, men vi vil også vinne i morgen, så vi får se hva vi gjør.

- Kneet ikke et problem

Zlatan trente i går og stilte igjen på kveldens trening på kamparenaen Tivoli Stadion. Riktignok med en hvit bandasje på det vonde kneet, men Lagerbäck avviser at det hindrer ham i å spille.

- Zlatan kjenner noe i kneet. Men det er absolutt ikke noe problem. Det virker som det er stabilt nå, sier sjefen.

Dermed er det egentlig et spørsmål om prioritering. Skal man sette alle kluter til mot storfavorittene Spania, eller heller satse på en seier mot Spania i gruppefinalen onsdag?

RUSTEN STJERNE: Zlatan må trene med en hvit bandasje/teipimg på det vonde kneet, men Lars Lagerbäck avviser at det hindrer ham i å spille mot Spania. Foto: AFP/SCANPIX
RUSTEN STJERNE: Zlatan må trene med en hvit bandasje/teipimg på det vonde kneet, men Lars Lagerbäck avviser at det hindrer ham i å spille mot Spania. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

- Vil føles bortkastet

Kaptein Fredrik Ljungberg mener det er dristig å tenke slik.

- Det kan være veldig vanskelig å hvile spillere i et mesterskap. Dersom russerne vinner og vi taper, så vil det føles litt bortkastet etterpå, sier Ljungberg.

Helt sikkert er det at Chippen Wilhelmson er ute av mesterskapet med en avrivning av en muskelsene bak i låret.

Og ganske sikkert er det også at Niclas Alexandersson ikke spiller mot Spania. Han fikk en strekk i leggen mot Hellas, og ble erstattet av Rosenborgs Fredrik Stoor.

- Hvis det da ikke skjer et under med Niclas, han har trent en bra økt tidligere i dag, sier Lagerbäck.

Ny sjanse for Stoor

Dermed kan sjansen åpne seg for Stoor igjen. Mikael Nilsson, som spilte godt på venstrebacken sist, kan også flyttes over på høyresiden. Men Lagerbäck ville ikke innrømme at det var planen hans.

image: Zlatan må trene med støtte for kneet

- Mikael Nilsson kunne passet enda bedre på sin faste posisjon, den fordelen ser jeg. Det er en fordel for pasningsfoten, og også når man takler. Men samtidig var han prikkfri på venstresiden mot Hellas og viste at han klarer seg der også.

Lagerbäck holder som vanlig kortene tett til brystet. Han serverer spillerne sine laget først til lunsj på kampdagene, og kommer trolig ikke til å gjøre noe annet i morgen heller.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!