Zlatan-magi ikke nok i Mourinho-debut

Inter åpnet med poengdeling mot Sampdoria.

(Dagbladet.no): • Sampdoria - Inter 1-1 (0-1)

Det knytter seg store forventninger til kombinasjonen Zlatan Ibrahimovic og José Mourinho.

I kveld fikk man et første glimt av hva den karismatske portugiseren har fått ut av et Inter-lag, som stort sett har vært utilnærmelige i hjemlig serie de siste to sesongene, på treningsfeltet i sommer.

Zlatans første obigatoriske kamp under Mourinhos ledelse skulle begynne på best tenkelig måte i herlig ssamarbeid med en annen nykommer, brasilianske Amantino Mancini fra Roma.

Hands?

Etter 33 minutter formelig svevde sistnevnte i luften mens han vippet ballen over forsvaret og inn i bakrommet i samme bevegelse.

Den svenske superspissen brystet med seg ballen inn i feltet, vendte opp og fikk vridd med seg kroppen i skuddøyeblikket og plasserte ballen uttagbart i lengste hjørne bak Antonio Mirante i hjemmelagets mål.

Likevel var det ikke uten kontroverser. Sampdoria-spillerne forsøkte fortvilet å rope om hands, men fikk ikke medhold av dommeren.

KUNSTSTYKKE: Zlatan Ibrahimovic\' første mål for sesongen var et kunststykke av en fulltreffer da han brystet med seg ballen inn i Sampdoria-feltet og avsluttet mesterlig i lengste hjørne. Foto: AP/Scanpix
KUNSTSTYKKE: Zlatan Ibrahimovic\' første mål for sesongen var et kunststykke av en fulltreffer da han brystet med seg ballen inn i Sampdoria-feltet og avsluttet mesterlig i lengste hjørne. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Kjempet seg tilbake

Magi med eller uten hånden, til tross; Ibrahimovic\' scoring skulle ikke være nok til å få med seg tre poeng tilbake til Milano.

Et hardtarbeidende hjemmelag skulle nemlig slå tilbake i andre omgang.

Etter 68 minutter sørget Gennaro Delvecchio for at seriepremieren på Stadio Luigi Ferraris i Genova endte i poengdeling.

Inter klarte aldri å klarere et innlegg fra høyre, og Delvecchio kranglet inn utligningen fra kort hold.

Nektet å kritisere

José Mourinho nektet imidlertid å kritisere egne spillere etter en litt skuffende serieåpning.

- Jeg har en spillergruppe som jobbet veldig hardt i garderoben, og jeg kan ikke kritisere dem for dette resultatet.

Zlatan-magi ikke nok i Mourinho-debut

- Kanskje er jeg ikke en trenertype som passer til denne formen for italiensk kampanalyse, sa Mourinho lakonisk etter kampen.

Likevel kunne man spore at den nyansatte Inter-sjefen ikke var helt tilfreds.

- Jeg vil ikke si at jeg er superfornøyd, men å starte med en uavgjort i en vanskelig bortekamp er ikke verdens undergang. Derfor er jeg fornøyd med resultatet, understreket Mourinho.

PÅ PLASS:</B> José Mourinho var et yndet fotoobjekt da han inntok innbytterbenken for første gang i Serie A-sammenheng i oopgjøret mellom Sampdoria og Inter i Genova.