Zlatan med praktscoring da Milan slo Roma

Scoret to da 0-1 ble snudd til 2-1..

Zlatan Ibrahimovic scoret begge målene da Milan vendte 0-1 ved pause til 2-1-seier over Roma i italiensk serie A lørdag.

Svensken viste alvorlige hensikter fire dager før onsdagens mesterligakvartfinale mot gamleklubben Barcelona. Ved vinnermålet viste han styrke og klasse da han avsluttet en kontring sju minutter før slutt.

Ibrahimovic fikk tak i et langt framspill og lobbet over Roma-keeper Maarten Stekelenburg. Han løp forbi målvakten og nikket ballen i mål. Roma-forsvarer Simon Kjær forsøkte fortvilet og forgjeves å hindre svensken i å nå ballen.

Med seieren er Milan sju poeng foran gullrival Juventus, som møter Inter hjemme søn dag.

Pablo Osvaldo ga Roma ledelsen i første omgang.

- Vi startet ikke så bra og sløste med sjansene. De utnyttet en forsvarsfeil som jeg har min del av ansvaret for og tok ledelsen. Det var viktig å slå tilbake, men ikke avgjørende for sesongen. Vi sendte iallfall et signal til Juventus, sa Milan-kaptein Massimo Ambrosini.

Milan dominerte også i første omgang, men greide ikke å omsette overtaket i tellende resultat. Ibrahimovic, Urby Emanuelson og Stephan El Shaarawy hadde gode sjanser uten å lykkes. Sistnevnte traff stolpen rett før Osvaldo styrte inn Daniele De Rossis skuddforsøk.

Det kunne blitt 0-2 da Christian Abbiati i målet sendte et dårlig utspark rett til Francesco Totti, men veteranen prøvde å lobbe og sendte ballen over mål.

De Rossi hjalp Milan inn i kampen da han unødvendig lagde straffespark åtte minutter ut i annen omgang. Ibrahimovic gjorde ingen feil fra 11-metersmerket.

Sulley Muntari traff tverrliggeren da Milan presset på for et seiersmål, men til sist var det Ibrahimovic som satte inn sitt 22. mål på 29 serierunder. Han topper scoringslista i serie A.

For Roma var det viktige poeng som glapp. laget er fire poeng fra tredjeplassen som gir mesterligaspill.

(NTB)