FOTBALLGALLA: Mandag kveld dukket Zlatan Ibrahimovic opp i Sverige for å delta på den svenske fotballgallaen. Foto: Erik Simander/TT / NTB scanpix
FOTBALLGALLA: Mandag kveld dukket Zlatan Ibrahimovic opp i Sverige for å delta på den svenske fotballgallaen. Foto: Erik Simander/TT / NTB scanpixVis mer

Zlatan med spesielt krav og kontroversiell kommentar

Først holdt Wolfsburg-stjerna Nilla Fischer en kraftig tale, så gikk hun i strupen på Zlatan Ibrahimovic under årets fotballgalla i Sverige.

Mandag kveld var det duket for den svenske fotballgallaen, og for trettende gang ble fotballstjerna Zlatan Ibrahimovic kåret til årets angriper. Men det var svenskens sedvanlige væremåte som stjal oppmerksomheten.

Da Los Angeles Galaxy-spilleren entret scenen igjen for å dele ut prisen «Nummer 10» til Grunden Bois, vakte han oppsikt med denne kommentaren:

- Dersom jeg ikke hadde kommet, så hadde ikke dere kommet heller. Det var det vi hadde lovet både TV-produksjonen og forbundet, for dere vet … seertallene, sa Ibrahimovic samtidig som han utførte en tommel-ned-gest.

Kritikk

Det fikk Wolfsburg-stjerna Nilla Fischer til å reagere.

- Det er en unødvendig måte å uttrykke seg på, sier hun ifølge svenske Aftonbladet.

- For meg handler gallaen om oss - fotballfamilien - ikke om individer. Så klart deles det ut individuelle priser, men gallaen skal være en fotballfest, en familiefest, og da handler det ikke om én person, fortsetter Fischer.

Spesielt krav

I tillegg til å få kritikk for kommentaren som tilsynelatende var ment som en spøk, skal Ibrahimovic også ha stilt et spesielt krav til fotballforbundet.

Ifølge svenske Expressen nektet Ibrahimovic å sitte blant de andre gjestene, og krevde å få en egen losje, som han bare måtte forlate i forbindelse med priser der han selv var nominert.

- Det var Zlatans eget ønske å disponere et separat rom. Han ville sitte der, og ikke på gulvet. Og det er noe vi var tvunget til å imøtegå, sier kommunikasjonsansvarlig i TV4, Ludvig Ternstedt.

Kraftig tale

Prisen for årets beste svenske fotballspiller på herresiden, Gullballen, gikk til Manchester United-stjerna Victor Lindelöf. Mens tilsvarende pris på kvinnesiden, var det nettopp Fischer som mottok.

Og i takketalen slo hun et kraftig slag for likestilling.

- Dersom jeg hadde stått her som mann, med den karrieren jeg har hatt, ville jeg aldri mer hatt økonomiske bekymringer igjen - både for meg selv og barna.

- Vi spiller fordi vi elsker sporten. Vi spiller for livet. Derfor vil jeg si dette til alle jenter: Slutt aldri å spill fotball. Slutt aldri å kjempe for likestilling. Ikke føl at dere må være takknemlige. Vi er verdt så mye mer, sa Fischer ifølge Expressen.