GIR RÅD: Zlatan Ibrahimovic mener en Mario Balotelli i storform kan hente inn Manchester United og vinne Premier League med Manchester City. Her fra da de spilte sammen i Inter Milan i 2009. Foto: AFP/GIUSEPPE CACACE
GIR RÅD: Zlatan Ibrahimovic mener en Mario Balotelli i storform kan hente inn Manchester United og vinne Premier League med Manchester City. Her fra da de spilte sammen i Inter Milan i 2009. Foto: AFP/GIUSEPPE CACACEVis mer

Zlatan mener Balotelli kan skaffe City ligatittelen

- For å få det beste ut av Mario, må man elske ham.

(Dagbladet): Zlatan Ibrahimovic uttalte seg i går om Mario Balotelli i et eksklusivt intervju med britiske The Daily Mail.

Ifølge han blir en Balotelli i storform Manchester Citys viktigste kort i kampen om opphentingen av byrival Manchester United - som leder Premier League med sju poeng etter 21 spilte kamper.

- Manchester City er allerede et stykke bak Manchester United i Premier League, men om noen spiller kan ta tilbake ledelsen for dem, er det Mario. Av alle de gode spillerne City har, vil jeg si at Mario er den mest kapable, sier Ibrahimovic.

Trenger kjærlighet Den frittalende svensken mener at kjærlighet er nøkkelen til å få Balotelli til å yte sitt beste. Han har selv spilt sammen med Balotelli i italienske Inter Milan, og kjenner 22-åringen godt.

- Roberto Mancini (manager, Manchester City) vet, akkurat som jeg, at for å få det beste ut av Mario, må man elske ham. Det er hva han vil svare best på - og om de får Mario til å spille på sitt beste, har Manchester City fortsatt en stor sjanse, sier Ibrahimovic til The Daily Mail.

Balotelli er en fotballspiller det stormer mye rundt, ofte av negative grunner. Fansen har mistet tålmodigheten med Balotelli, men Ibrahimovic råder dem til å se mellom fingrene en stund til.

- Selv om han ikke er den enkleste spilleren for en manager å håndtere, kan du snakke med hans gamle trenere, og de vil si at når du jobber med ham, har du alltid et smil om munnen, sier han. 

- Han er en spesiell spiller med et spesielt talent, legger Ibrahimovic til.

- Har hovedansvaret for egen prestasjon Lars Tjærnås, fotballekspert hos C More, er enig i Zlatans uttalelser, men mener at spilleren ikke må ha kjærlighet for å prestere.

- Balotelli har noen ekstreme egenskaper, og på sitt beste kan han være nesten ustoppelig. Det er liten tvil om at Balotellis personlighet og opptreden tilsier at han må behandles og dyrkes for å bidra optimalt, sier han til Dagbladet.

- Jeg er så gammeldags at jeg mener en som tjener millioner og er utrustet med hans talent har hovedansvaret for egen prestasjon, uavhengig av kjærligheten han får fra andre.

Tjærnås mener at Manchester United fortsatt er favoritt til å vinne Premier League.

- Citys sjanse ligger i at de ikke er med i Champions League og slipper belastningen det gir. De har også fantastiske enkeltspillere, blant dem Balotelli, avslutter han.