Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zlatan mener Danmark er en bleik Barca-kopi

Sikker på at Sverige vinner skjebnekampen.

DANSKENE ER SOM BARCA-MINIPUTTER: Zlatan Ibrahimovic mener Danmark ikke har spillere som er teknisk gode nok til å spille på måten de gjør. Foto: AP Photo/David Ramos
DANSKENE ER SOM BARCA-MINIPUTTER: Zlatan Ibrahimovic mener Danmark ikke har spillere som er teknisk gode nok til å spille på måten de gjør. Foto: AP Photo/David Ramos Vis mer

||| (Dagbladet.no): Tradisjonelt har danskene gjerne uttalt seg i nedsettende vendinger om norsk fotball, mens de selv hevder de står for en teknisk og publikumsvennlig stil.

Nå får de smake sin egen medisin.

Det skal riktignok noe til å kalle danskene en gjeng fjellaper, men foran lørdagens skandinaviske naboduell mener Zlatan Ibrahimovic at Danmark ikke har teknisk gode nok spillere til å spille på den måten de gjør.

- Danmark vil spille som Barcelona. Men det er stor forskjell på når Barcelona spiller og når Danmark spiller, sier Zlatan ifølge Expressen.

Mangler teknikk

Akkurat det er det kanskje vanskelig å være uenig i - selv for hårsåre dansker - men så skrur Zlatan temperaturen et hakk opp, selv om han ikke helt får bestemt seg om Danmark prøver å spille som Barcelona eller Ajax.

- Vi har et mer komplett lag. De spiller 4-3-3 og har en annen filosofi. Morten Olsen (dansk landslagssjef, journ. anm.) har trent Ajax og forsøker å få Danmark til å spille på den måten, men har ikke spillere som mestrer det. Det krever 11 tekniske spillere. Ser du på midtbanen ser jeg bare (Christian) Poulsen som passer inn i det systemet.

Så langt i VM-kvalifiseringen er det likevel Danmark som har framstått som det mest komplette laget av de to. Med 18 poeng topper de gruppa foran Sverige på 15 og Portugal på 13, men en svensk seier i Parken på lørdag vil forandre på det.

Zlatan har aldri manglet selvtillit, og gjør det heller ikke nå.

- Danmark har gjort det bra så langt. Men vi har en stor sjanse, og nå skal vi gripe den og sørge for at vi tar førsteplassen, sier han.

Zlatan i tredjeperson

Svensken var ifølge rapportene strålende opplagt på pressekonferansen, noe som trolig har sammenheng med den sterke sesongstarten i La Liga. Svensken scoret i sine fem første seriekamper og satte dermed ny rekord.

Da han ble bedt om å forklare hva som rører seg inne i hodet hans når han får ballen inne i boksen svarer han på klassisk Zlatan-vis, i tredjeperson:

- Hva som skjer? Det skjer mange ting, faktisk. Det går raskt. Det er vanskelig å si. Det Zlatan pleier å gjøre.

HAR ALDRI MANGLET SELVTILLIT: Zlatan var strålende opplagt på pressekonferansen i dag, og omtalte seg selv i tredjeperson. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
HAR ALDRI MANGLET SELVTILLIT: Zlatan var strålende opplagt på pressekonferansen i dag, og omtalte seg selv i tredjeperson. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media