BESTE ÅRET NOENSINNE: Zlatan Ibrahimovic mener 2012 har vært hans beste år som profesjonell fotballspiller noensinne, til tross for at lagene han har spilt på ikke har vunnet noen titler. Foto: AFP Photo / Thomas Bregardis / NTB Scanpix
BESTE ÅRET NOENSINNE: Zlatan Ibrahimovic mener 2012 har vært hans beste år som profesjonell fotballspiller noensinne, til tross for at lagene han har spilt på ikke har vunnet noen titler. Foto: AFP Photo / Thomas Bregardis / NTB ScanpixVis mer

Zlatan mener han og Northug er som Muhammed Ali

- Elsker å helle bensin på bålet.

(Dagbladet): Petter Northug har aldri lagt skjul på sin fascinasjon for Sveriges største idrettsutøver Zlatan Ibrahimovic.

Paris Saint-Germain-stjernen lar seg imidlertid også fascinere av verdens beste langrennsutøver, og i et langt intervju med den svenske avisa Expressen forteller 31-åringen om hva han synes om Northug.

- Det er jo mye snakk om han. Haha. Det skrives mye. Senest var det noe med pungbeskyttelse som han hadde teipet på plass. Det er vanskelig å overse det. Men Northug er en som går over streket, som gjør det lille ekstra og har en personlighet og karakter, sier Zlatan og fortsetter:

- Men det er ikke bare snakk. Han viser også at han er den beste. Og når det blir den kombinasjonen... Det er som når jeg ble intervjuet av noen i går og de spurte meg hvem som var mitt idol. Jeg svarte Muhammad Ali. Han snakket mye, men presterte også.

ZLATAN-FAN: Petter Northug har aldri lagt skjul på at han er Zlatan Ibrahimovic-fan. Foto: AP Photo / Markku Ulander Lehtikuva
ZLATAN-FAN: Petter Northug har aldri lagt skjul på at han er Zlatan Ibrahimovic-fan. Foto: AP Photo / Markku Ulander Lehtikuva Vis mer

- Den samme følelsen får jeg av nordmannen. Han snakker og presterer. Han elsker å helle bensin på bålet. Vi er litt for kjedelige i Sverige, og det var mye av det samme snakket da jeg kom til fotball-Sverige: «Han er for kjepphøy, han er for arrogant, nonchalant. Han kommer ikke til å klare seg. Han må vokse opp», sier Ibrahimovic.

Bøttet inn mål Zlatan sier i intervjuet at 2012 har vært hans beste år som profesjonell fotballspiller, til tross for at han ikke har vunnet noen titler med AC Milan eller PSG - lagene han har spilt på i løpet av året.

- Men jeg har vunnet mange personlige titler, og det er også et bevis på at man har gjort noe bra.  Da får jeg noe tilbake for det jeg har gjort denne sesongen, og det føles bra, sier han.

På spørsmål om hva som var hans personlige høydepunkt i året som snart er omme, må Zlatan tenke seg om.

- Uff, det er vanskelig. Det er mange. Jeg husker slutten i Milan. Rundt april, mai. Vi hadde ingen mulighet til å vinne ligaen, men jeg hadde mulighet til å bli toppscorer. Jeg bare øste inn mål, og jeg scoret fra alle mulige hold. Jeg har aldri scoret så mange mål som jeg gjorde i Milan da, sier 31-åringen før han blir vist et bilde tatt 14. november i år.

Om det målet mot England - Og så er det det bildet der da, som beskriver alt. En har ventet så lenge på at alt skal bli klart. Vår nye nationalarena, første kampen mot England. Det var mye snakk om at jeg aldri har prestert mot dem, og samme gamle visa. Det er den kampen jeg først tenker på når jeg ser tilbake på 2012.

SAMMENLIGNER SEG MED ALI: Zlatan mener han og Petter Northug har flere likhetstrekk med Muhammad Ali. Foto: AP Photo / Mitsunori Chigita / NTB Scanpix
SAMMENLIGNER SEG MED ALI: Zlatan mener han og Petter Northug har flere likhetstrekk med Muhammad Ali. Foto: AP Photo / Mitsunori Chigita / NTB Scanpix Vis mer

- Vær ærlig nå, hvor mange ganger har du vært inne på YouTube og sett på målet mot England?

- Jeg så på det like etterpå. Når man velger å gjøre det vet man at det er et fint mål, og det var et bra mål. Det er en ting å se på det fra forskjellige vinkler, men det morsomste var kommentatorene. Jeg har sett på flere forskjellige, alt fra arabiske kanaler, Stan Collymore i England, Kanal 5 i Sverige så jeg også.

Rørt av liten gutt Zlatan fikk et drøss av meldinger etter scoringen, men det var et brev fra en liten gutt som gjorde størst inntrykk på ham.

- Jeg fikk et brev fra en liten gutt, som jeg nå har fikset en liten presang til. Han hadde skrevet en oppgave på skolen, og hadde skrevet om meg. Han skrev at han hadde lest boken min 20-30 ganger, og at han hadde kommet for sent til skolen fordi han ikke klarte å legge boken fra seg.

- Da jeg scoret mot England sprang han en mil til stadion. Og så slapp han ikke inn! Det beskrev han for meg, og det rørte meg. Han er ni år. Nå har jeg fikset en trøye og skrivet en liten kommentar til ham for å gi noe tilbake. Når man får noe slikt, det er det som betyr noe. Altså: Han springer en mil, han kommer for sent til skolen og stjeler sykler fordi jeg skriver i boken at jeg gjorde det. Alt på grunn av meg.

Og angående det med sykkeltyveriene sier Zlatan: 

- Jeg skrev i hilsenen min til ham at det med syklene, det er ikke noe bra i det hele tatt.  Jeg har lovet å fikse ham en billett til neste landskamp. Det er den type respons som betyr veldig mye. Når en voksen sier til meg: «Å, du er kul», så vet jeg det fra før. Men hvis en ung fyr sier det... Da rører det meg. Jeg får gåsehud, sier Zlatan i Expressen-intervjuet.