Zlatan mistet norsk stemme i Fifa-kåring

Riise rakk ikke fristen.

(Dagbladet.no): Hele det svenske fotballfolket raste i går, fordi superstjernen Zlatan Ibrahimovic kom ikke med på Fifas nominasjonsliste over verdens 30 beste fotballspillere.

I den svenske avisa Expressen i dag henges en rekke fotballkjendiser ut, de får ansvaret for at Serie A-toppscoreren ikke kan kjempe om tittelen «verdens beste fotballspiller» når vinneren kåres seinere i år.

Norske Hege Riise (38) navngis som én av de skyldige legendene - sammen med storheter som Pelé, Sven-Göran Eriksson, Romario og Franz Beckbauer.

Og ja, Riise fikk en e-post fra Fifa om å stemme på de 30 beste fotballgutta i verden. Hun rakk 188 landskamper for Norge, men klarte ikke å få sendt inn sine nominasjoner.

Zlatan var inne på Riise-listen

- Jeg fikk e-posten av Fifa for seint i forhold til fristen. Jeg skulle til Kina-VM, og rakk aldri å sende den før jeg dro. Det var så mye jeg måtte få unna, sier Team Strømmen-treneren til Dagbladet.no.

Hun rakk å sette opp sin navneliste. Men det gjorde hun først under flyreisen til kvinne-VM i fotball - hun av invitert som Fifas gjest. På flyet så hun samtidig at innsendingsfristen var gått ut.

- Zlatan var inne blant de 30 beste hos meg, men jeg vet at det ikke er noen trøst for svenskene. Jeg ble overrasket over at han ikke var inne på lista, sier Riise.

IKKE ÉN AV VERDENS 30 BESTE SPILLER: Sverige hisser seg opp over at ekspertene utelot Zlatan Ibrahimovic. Svenken kunne fått minst én norsk stemme. Foto: Scanpix/Epa
IKKE ÉN AV VERDENS 30 BESTE SPILLER: Sverige hisser seg opp over at ekspertene utelot Zlatan Ibrahimovic. Svenken kunne fått minst én norsk stemme. Foto: Scanpix/Epa Vis mer

- Så da kan du ha kostet Zlatan én plass?

- Det kan nesten sies sånn, jeg ville hatt han på lista. Han har scoret i bøtter og spann i Italia.

- Hvem hadde du på toppen av lista?

- Det husker jeg ikke. Jeg hadde notert meg mange navn å velge ut i fra.

Omdal stemte ikke

Riise er medlem av fotballkomiteen i Fifa, derfor fikk hun oppdraget med å nominere de aller største stjernene. Den tidligere landslagsspilleren er Norges Fotballforbunds representant på tredje året.

I lista Expressen publiserer i dag - legendene som vraket Zlatan - står også tidligere fotballpresident Per Ravn Omdal oppført som stemmegiver - fra Fifas tekniske komité.

- Jeg har ikke hatt noe med det å gjøre, sier Omdal til Dagbladet.no.

Zlatan mistet norsk stemme i Fifa-kåring
RAKK IKKE: Team Strømmen-trener Hege Riise synes Fifa ga henne for kort frist på Fifa-nominasjonene.