Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zlatan og Mings siktet for voldelig oppførsel

Dommer Kevin Friend fikk ikke med seg de to episodene. Nå risikerer begge strenge straffer.  

ALBUE: Zlatan Ibrahimovics albue treffer Tyrone Mings. Tidligere i kampen tråkket Mings på hodet til Zlatan. Nå risikerer begge strenge straffer i ettertid. Foro:  Reuters / Andrew Yates / NTB Scanpix
ALBUE: Zlatan Ibrahimovics albue treffer Tyrone Mings. Tidligere i kampen tråkket Mings på hodet til Zlatan. Nå risikerer begge strenge straffer i ettertid. Foro:  Reuters / Andrew Yates / NTB Scanpix Vis mer

SISTE: Zlatan Ibrahimovic og Tyrone Mings har begge blitt siktet for «voldelig oppførsel» etter lørdagens kamp. Det engelske fotballforbundet (FA) innstiller også til at Mings skal få en strengere straff enn tre kampers utestengelse, som er vanlig for et rødt kort. Duoen kan klage innen førstkommende tirsdag 18.00. Det er tre tidligere toppdommere som nå avgjør skjebnen til de to. De tre skal se på video av hendelsene hver for seg, og alle må være enige for at en spiller skal kunne straffes i ettertid.

(FourFourTwo): Det har vært flere svake dommeravgjørelser i Premier League denne sesongen, men ifølge den tidligere toppdommeren Keith Hackett har det ikke vært noen pipeblåsere som har vært verre enn Kevin Friend på Old Trafford lørdag formiddag.

Manchester Uniteds Zlatan Ibrahimovic og Bournemouths Tyrone Mings risikerer begge strenge straffer i ettertid. Mings for å stemple Zlatan på hodet, og Zlatan for en albue i ansiktet på Mings.

Friend ga også begge lag et straffespark hver, og viste i tillegg ut Andrew Surman for sitt andre gule kort. Dommeren innså først etter en stund at Surman hadde gult kort fra før, ved hjelp av assistenten sin, og at spilleren dermed måtte ta en tidlig dusj.

Tidligere toppdommer Keith Hackett kaller Kevin Friends opptreden for «marerittet på Old Trafford».

- Det var den verste dommeropptredenen i Premier League denne sesongen, til og med på en god stund, skiver Hackett i en spalte for The Telegraph.

- Ikke til å tro

Nå tror den tidligere pipeblåseren at Zlatan og Mings får straff i ettertid.

- Jeg vil bli fullstendig målløs om om ikke Zlatan Ibrahimovic og Tyrone Mings begge blir straffet, men du kan ikke ignorere hvor svak Friend var i den kampen, mener Hackett.

Hackett mener at Friend «nærmest sov» og at spillerne derfor begynte å «ta vare på seg selv». Han mener særlig stemplingen på Zlatan var vanskelig å overse. Friend og dommerassistentene hans fikk ikke med seg noen av hendelsene.

- Å ikke se den er ikke til å tro, mener Hackett, som mener svake dommeravgjørelser er symptomatisk i England i disse dager.

Begge risikerer nå straff for opptrinnet. Dersom Zlatan blir skyldig i bevisst bruk av albue, venter det fort tre kampers utestengelse. Mings´stempling er mer alvorlig, og han risikerer strengere straff dersom han blir funnet skyldig, skriver The Guardian. Det er også noe FA mener han fortjener.

Uhell

Zlatan bedyrer at han er uskyldig, og ikke gjorde det med vilje da han hoppet opp for å heade ballen i duellen.

- I episoden med albuen, så hoppet jeg bare opp for å beskytte meg selv. Jeg kom høyt opp, og dessverre så hoppet han (Mings journ.anm.) inn i albuen min. Det var ikke med vilje, sier Ibrahimovic til klubbens hjemmeside.

Den tidligere toppdommeren Dermot Gallagher tror også Zlatan vil bli straffet for opptrinnet.

- Det er tydelig at de (dommerne) ikke så det, for dersom de hadde sett det så ville de reagert. Det er det ikke noen tvil om, sier Gallagher ifølge The Guardian.

Tidligere Manchester United-spiller Gary Neville mener begge spillerne gjorde det med vilje.

«Jeg forstår ikke hvorfor det er en debatt om Mings gjorde det bevisst. Det er 100 prosent sikkert at han mente å gjøre det. På samme måte som Zlatan mente å albue ham», skriver Neville på Twitter.

Dersom Zlatan blir utestengt i tre kamper, mister han den viktige FA-cupkampen mot Chelsea på Stamford Bridge og de to ligakampene mot Middlesbrough og West Bromwich.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media