MØTER GAMLEKLUBBEN: Zlatan Ibrahimovic får sjanse til å senke Barcelona i kveld. Svensken måtte stå over den første kampene tter det røde kortet mot Chelsea. Foto: AP Photo/Emilio Morenatti/NTB Scanpix
MØTER GAMLEKLUBBEN: Zlatan Ibrahimovic får sjanse til å senke Barcelona i kveld. Svensken måtte stå over den første kampene tter det røde kortet mot Chelsea. Foto: AP Photo/Emilio Morenatti/NTB ScanpixVis mer

Zlatan og PSG må gjøre det umulige mot «skoleguttene» fra Barcelona

- Vi har ikke råd til å slippe inn mål.

• Følg Barcelona - Paris Saint-Germain i Fotballstudio fra 20.45!

(Dagbladet): PSG har en stor oppgave foran seg på Camp Nou i kveld. Med 1-3 i bagasjen med seg fra Frankrike må det nærmest et mirakel til for at det franske storlaget skal ta seg videre i Champions League.

- Vi må tenke på at vi må score og jeg er sikker på at vi vil gjøre det, men vi har bare en liten sjanse til å gå videre. Vi har ikke råd til å slippe inn mål og det er nærmest umulig her. Alle lag som spiller her i Europa slipper inn minst ett mål, sier PSG-manager Laurent Blanc før kveldens batalje.

Gledelige nyheter for Blanc er at Marco Verratti og Zlatan Ibrahimovic er tilbake etter suspensjon. Sistnevnte vender tilbake til sin gamle hjemmebane Camp Nou, hvor han tilbrakte 2009/10-sesongen.

Ikke imponert I den forbindelse har Sky Sports plukket ut noen av svenskens beste utsagn i forbindelse med Barcelona. De fleste husker nok at Zlatan ikke hadde så mye til overs for daværende Barcelona-manager Pep Guardiola.

- Du kjøpte en Ferrari, men du kjører den som en Fiat, sa Ibrahimovic om Guardiolas «man-management»-egenskaper.

Zlatan var ikke imponert over sine lagkamerater heller, som han mente var alt for snille.

- Jeg hadde allerede fått inntrykket av at Barcelona var litt som Ajax, det var som å være tilbake i skolegården. Ingen av guttene oppførte seg som superstjerner, noe som var rart. Messi, Xavi, Iniesta, hele gjengen - de var som skolegutter. De beste fotballspillerne i verden sto der med lua i hånda, og jeg skjønte ikke noe av det. Det var latterlig, uttalte Zlatan om sine lagkamerater i Barcelona.

Protest Han mente alle i klubben gjorde som de ble fortalt, og at han ikke passet inn i det hele tatt. Derfor endte det bare opp med én fattig sesong i den katalanske klubben.

Kanskje den følgende episoden hadde noe med det å gjøre.

- Da jeg innså at jeg ville sitte på benken i en kamp mot Almeria, husket jeg noe som hadde blitt sagt: «Her i Barcelona dukker du ikke opp på trening i Porscher eller Ferrarier.» Hva slags tull var det? Jeg kjører den bilen jeg vil, særlig hvis jeg kan irritere idioter. Jeg hoppet inn i min Enzo (Ferrari), satte foten på gasspedalen og parkerte like utenfor treningsanlegget, sier Zlatan.

Sesongen etterpå måtte han frakte bilen til Milano, for fotballeventyret fortsatte i AC Milan i 2010.

Selvsikker I morgen må svensken gjøre noe helt spesielt dersom at han skal få sjansen til å vinne Champions League-trofeet med sine lagkamerater. Et trofé han aldri tidligere har vunnet.

- Ibrahimovic tviler ikke på seg selv på banen, han er veldig sikker på seg selv. Vi har ingenting å tape og han liker den type kamp. Vi kan kanskje bevise at vi ikke var skikkelig påskrudd i den første kampen, sier Blanc.

I kveldens andre kamp tar Bayern München imot Porto.