Zlatan og svenskene sure på TV-komikere

Forbannet etter tullespørsmål.

(Dagbladet.no): Svenskene er i nervøs forberedelse til lørdagens returoppgjør mot Danmark på Råsunda, og på gårsdagens pressekonferanse viste landslaget akkurat hvor alvorlig det er med fotball, forteller Expressen.

De svenske TV-komikerne Filip og Fredrik dukket opp for å lage humorinnslag, men humøret til Zlatan og de andre spilte ikke akkurat med, da gjøglerne tok mikrofonen.

Stillhet

– Zlatan, nå som det er så god stemning her inne, et litt annet type spørsmål bare. Gjennomsnittlig levealder i Sverige i dag er 78 år, har du noen idé om hva den skulle kunne være om 100 000 år? spurte Fredrik Wikingsson. 

Inter-proffen nølte så vidt, før han avviste spørsmålet.

– Ingen anelse, og det interesserer meg ikke, sa Zlatan.

Men Filip og Fredrik ga seg ikke, og prøvde seg i stedet på landslagssjef Lars Lagerbäck.

– Interesserer det, Lars? Innebærer dette at man i teorien kan være fotballproff lenger om gjennomsnittlig levealder går markant opp om 100 000 år?

Zlatan og svenskene sure på TV-komikere

– Du, med all respekt for det du nå holder på med, så er jeg nok helt enig med Zlatan. Det er nok fotball vi i hovedsak skal snakke om, svarte Lagerbäck kort.

Etter et par sekunders stillhet kom pressekonferansen i gang igjen, men ifølge Expressen var både Zlatan og Lagerbäck tydelig irriterte over tv-kuppet, som skal bli en del av de to komikernes nysatsing på svensk TV til høsten.

– Synd og trist

Uskyldig nok, tenker man kanskje, men svenskene er rett og slett fly forbannet etter hendelsen.

Åpenbart er en pressekonferanse med det svenske landslaget ingenting å spøke med.

– Jeg var på vei til å svare noe i samme stil, men Lars (Lagerbäck journ.anm.) kom meg i forkjøpet. Det er synd og trist at de stiller et sånt spørsmål. Det er ikke spesielt seriøst, sier pressesjef Thomas Saleteg, som satt ved siden av landslagssjefen.

Når fotballpresident Lars-Åke Lagrell får høre om episoden, følger han opp med enda mer galle.

– Vanvittig. Sånt skal de ikke behøve å svare på. Det må finnes en grense for dumhet. Det ødelegger pressekonferansen, sier Lagrell.

Han mener Zlatan og Lagerbäck gjorde helt rett da de nektet å svare.

– Det er tullprat. Rent tullprat, sier Lagrell.

Nordmennene lar seg ikke vippe av pinnen

Det norske landslagsmiljøet har også fått besøk av komikere, men har så langt taklet det langt bedre enn svenskene.

Foran playoffkampene mot Tsjekkia for to år siden, kom TV 2s stuntreporter Henrik Elvestad for å lage et innslag til Rikets Røst.


Da var de norske gutta med på leken så til de grader at de kuppet showet. John Carew og Erik Hagen bar en dresskledd Elvestad ut fra pressemøtet og kastet ham i søla utenfor Lambertseter stadion.

IKKENO TØYS: Zlatan Ibrahimovic kostet på seg et skjevt smil, men Lars Lagerbäck lot seg absolutt ikke more av de to TV-komikerne.