Zlatan økte luken

Svensken imponerer i Italia.

Zlatan Ibrahimovic fortsetter sin suksess i serie A. Svensken sørget for at Inter vant 2-1 mot Livorno og økte luken ned til serietoer Roma.

Hovedstadslaget måtte nemlig nøye seg med 1-1 borte mot Ascoli. Dermed leder Inter serie A med hele 16 poeng. Mye skal gå galt om ikke Zlatan og Inter vinner seriegull.

- Alt er i våre hender, og vi må bare sørge for at vi unngår feil fra nå og til sesongslutt, sier Zlatan til SKY Italia.

Han er i form og lå bak det meste Inter foretok seg. Med hælen serverte han Julio Cruz som kunne utligne ti minutter før hvilen. 20 minutter inn i annenomgangen scoret svensken selv med en avslutning som gikk i mål via en motspiller.

Cristiano Lucarelli hadde gitt Livorno ledelsen, men vertene orket ikke stå imot Zlatans ballmagi.

Neste oppgave for de suverene serielederne er Valencia i mesterligaens cupspill. Lagene spilte 2-2 på San Siro. Returkampen spilles tirsdag.

- Vi reiser til Valencia for å vinne. Vi er sterke og spiller med selvtillit, sier Zlatan.

Det ble en fin svensk ettermiddag i serie A. Christian Wilhelmsson utlignet for Roma fire minutter før slutt. «Chippen» hogg til på keeperretur da han scoret sitt første serie A-mål og sørget for uavgjort mot tabelljumbo Ascoli.

TOPPSCORER: Med 12 mål denne sesongen, er Zlatan delt toppscorer i Serie A. Hans Inter er på stø kurs mot ligagull. Foto: SCANPIX
TOPPSCORER: Med 12 mål denne sesongen, er Zlatan delt toppscorer i Serie A. Hans Inter er på stø kurs mot ligagull. Foto: SCANPIX Vis mer

Dessverre for svensken var ikke målet nok til tre poeng, og dermed forsvant nok det siste håpet om seriegull.

I kveldskampen vant Milan oppskriftsmessig 3-1 hjemme mot Chievo. Det siste målet var en fin perle i krysset fra Clarence Seedorf på overtid.

(NTB)

Zlatan økte luken