Zlatan om den spesielle gaven: - Dette er noe jeg gir av ren glede og kjærlighet

Møtte pressen før CL-kampen mot Malmö.

(Dagbladet): Zlatan Ibrahimovic møtte i ettermiddag pressen, dagen før dagen.

Dagen før han og PSG skal spille i Sverige - mot hans gamleklubb - i byen der han vokste opp: Malmö.

Og naturlig nok havnet det meste om Zlatan og hans forhold til byen. Tidligere har Åge Hareides klubb publisert en lengre video der 34-åringen kommer med en rørende hyllest til Malmö og klubben.

Gave til byen Det er ingen tvil om at Zlatan setter pris på kjærligheten fra byen, og bestemte seg derfor da det ble kjent at PSG og Malmö skulle møtes, at hele byen skulle være med på festen.

Han har booket byens største torg, slik at de som ikke har billett til kampen, kan se kampen på storskjerm der.

- Jeg ringte til Malmö FF umiddelbart og sa: «Book hele Stortorget, for det skal jeg ha». Det tok litt tid før jeg fikk svar, men så ringte de tilbake og sa at det var booket. Jeg sa: «bra», forteller Zlatan.

- Jeg vil at alle skal få en sjanse til å se kampen. Dette her har ikke skjedd mange spillere, men vil at alle andre som bor her skal få kjenne på det. Dette er noe jeg gir av ren glede og kjærlighet til denne byen, sier 34-åringen om gaven.

- Et minne for livet Ikke overraskende gleder PSG-stjerna seg til morgendagens Champions League-oppgjør.

- Det blir en spennende kamp. Jeg har spilt i i Malmö i tre år, og i PSG i tre år. Dette blir prikken over i-en på den reisen jeg har hatt. Det har vært et langt eventyr, men positivt. Det kommer til å bli et minne for livet, som jeg bare skal nyte, sier Zlatan.

- Det perfekte scenariot i morgon er at vi vinner, jeg scorer tre mål og alla roper mitt navn. Men under kampen skal de alle heie på Malmö, sier 34-åringen.

Slutter når han ikke er best Naturlig nok kom det flere spørsmål om hva svensken tenker om karrieren videre, og om dette er hans siste sesong i PSG.

HJEMME: Zlatan Ibrahimovic gleder seg til å spille mot gamleklubben Malmö i morgen kveld - og har i den anledning gitt innbyggerne i byen en spesiell gave. Foto: AFP PHOTO / THOMAS SAMSON / NTB Scanpix
HJEMME: Zlatan Ibrahimovic gleder seg til å spille mot gamleklubben Malmö i morgen kveld - og har i den anledning gitt innbyggerne i byen en spesiell gave. Foto: AFP PHOTO / THOMAS SAMSON / NTB Scanpix Vis mer

- Det er mye snakk om at dette er mitt siste år i PSG, som fotballspillere og på landslaget. Jeg bestemmer selv, og det hele avhenger av meg selv. Jeg har ingen svar på det i dag, det eneste jeg vet er at jeg har det kult og at jeg dominerer. Den dagen jeg kjenner at jeg ikke er god, så kommer jeg ikke til å fortsette.

- Jeg har sett at det er mange spillere som spiller videre på grunn av at de har et navn, så lenge de kan. Slik vil ikke jeg bli. Jeg vil være best, sier Zlatan - og kommer samtidig med et stikk til en rekke fotballspillere.

Om han vil sette punktum for karrieren i Malmö er 34-åringen usikker på, og forteller at han ganske nylig solgte sitt hus i Malmö.

Hyllet Hareide På pressekonferansen tok Zlatan seg også tid til å hylle Malmös norske trener, Åge Hareide - som den siste tiden har vært linket til den ledige jobben som dansk landslagssjef.

- Åge Hareide er en fantastisk trener, som har gjort en fantastisk jobb. Ikke bare har han tatt Malmö til Champions League, men han har også vunnet Allsvenskan. Den dagen han velger å forlate, så tror jeg ikke det kommer til å være noen sure miner, men alle kommer til å være takknemlige for den jobben han har gjort, sier PSG-stjerna.