PRESSEKONFERANSE: Zlatan Ibrahimovic og Sverige møter Irland mandag. Foto: NTB Scanpix
PRESSEKONFERANSE: Zlatan Ibrahimovic og Sverige møter Irland mandag. Foto: NTB ScanpixVis mer

Zlatan om EM-bråket: - Skal ganske enkelt ikke skje

Kommenterte supporterskandalen i Marseille.

PARIS (Dagbladet): Sveriges trener Erik Hamrén og Zlatan Ibrahimovic holdt i ettermiddag en pressekonferanse før mandagens kamp mot Irland. Og Zlatan er klar for EM:

- Jeg ser fram til kampen. Jeg føler meg på hjemmebane. Vi er klare. I morgen er det fullt fokus på det vi skal gjøre, sa Zlatan, som har bodd i Paris de siste fire åra.

Sverige er i gruppe med Belgia, Italia og Irland. Kampen spilles på Stade de France i Paris klokka 18.00.

- Vi er ikke favoritter. Men vi er et bra lag. Vi er ikke her for å se andre spille fotball. Vi skal gjøre alt for å ta oss videre. Mitt eget mål er også å nyte. Det er ekstra spesielt i og med at vi er i Frankrike, sier Zlatan, som har 113 landskamper og 62 mål.

- Ikke tillatt

Zlatan og Sverige har brukt de siste dagene til å lade opp. Superstjerna ble også spurt om bråket mellom engelske og russiske supportere i Marseille i går.

- Det som skjedde utenfor banen, det er ikke tillatt. Fotball skal være glede og kjærlighet. Folk skal komme til arenaen for å nyte. Det som skjedde skal ganske enkelt ikke skje.

Han trives i rollen som kaptein under Hamrén og sier at dette har vært med på å gjøre ham til en bedre spiller.

- Jeg har hatt denne rollen de siste åra og jeg trives bra. Det har gjort meg bedre, sier han.

Alle spurte Zlatan

Det ble for øvrig en litt spesiell pressekonferanse. Rundt hundre journalister og mediefolk var på plass i presserommet på Stade de France i Paris. Omtrent alle spørsmålene gikk til Zlatan, mens Hamrén satt rolig og hørte på.

- Vi har forberedt oss bra. Hele troppen er i trening. Vi føler oss klare og har respekt for Irland og deres styrker, sa Hamrén.