Zlatan om framtida: - Jeg har gjort mitt valg

Men vil ikke røpe klubben.

(Dagbladet): Han lot et stort oppbud av svenske pressefolk vente lenge før han ankom sin egen pressekonferanse i forbindelse med landslagssamlingen i Stockholm i dag. 

En drøy times forsinkelse er helt innafor av det Zlatan Ibrahimovic kan tillate seg på en normal dag. Og dagen i dag var alt annet enn normal.

Kontraktsløse Zlatan er klodens desidert heiteste spiller akkurat nå, og ryktene om USA, Manchester United og all verdens av andre klubber som kan betale svimlende summer i en eller annen valuta svirrer om Zlatan-navnet som fluer rundt varme etterlatenskaper i august. 

I tillegg lurer hele Sverige, og resten av verden selvsagt, om Zlatan fortsatt er åpen for OL-spill i august, etter at EM-sluttspillet i juni er over.

Det var med andre ord nok av spørsmål på de svenske journalistenes blokker i dag.

Tatt et valg
Men Zlatan hadde ikke disse spørsmålene øverst på lista si i dag. Først dusjet han lenge etter dagens treningsøkt, så prioriterte han å møte barn fra prosjektet «Min Stora Stad». Likevel hoppet han rett i spørsmålene da han til slutt ankom pressekonferansen. 

- Snakket går jo, det ser jeg etter å ha lest avisene i dag. Jeg vet ikke hvilken klubb som gjelder i dag. Om du spør meg, er det ingenting som gjelder, det er bare EM som gjelder for meg nå, sa Zlatan på pressekonferansen.

- For to måneder siden sa jeg at det var konkrete tilbud fra England, Italia, fra alle land. Til og med land utenfor Europa. Men vi legger alt på bordet når jeg syns det er greit. Men ja, det fins mange alternativer, fortsetter han og puster tungt inn i mikrofonen.
 
- Er det viktig for deg å få avklart dette?

- Nei, da hadde det allerede vært klart. Det er bare å trykke på knappen. Men jeg vil nyte det dere skriver. Det er morsomt, smiler han.

Snakker med Mourinho  
Sesongavslutningen i Frankrike beskriver han som magisk. Full av kjærlighet og pasjon forlater han Paris Saint Germain i dyp takknemlighet. Men å fortsette i Paris er ikke aktuelt. 

- Livet går videre som fotballspiller. Man må gå videre, man må ta andre utfordringer. Jeg liker det, og jeg har aldri vært lenge i en klubb. 

- Først og fremst vil jeg nyte fotballen. Jeg vil spille fotball. Den dagen kommer når jeg ikke kan spille fotball lenger, og akkurat nå vil jeg gjøre det som trengs for at familien skal trives. Jeg vet hva jeg vil, framtiden er allerede skrevet. 

- Har du gjort ditt valg?

- Jeg har gjort mitt valg, bekrefter han. 

Så ble det hele mer konkret da en reporter fra engelske Daily Mail fikk ordet. 

- Hva syns du om at Manchester United henter Jose Mourinho som ny manager?

- Det er et bra trekk. Hvis du vil ha action henter du Mourinho. Jeg tror han er mannen som kan ta dem tilbake til toppen. Hvis du vil vinne noe, henter du Mourinho, sier Zlatan. 

- Kan du tenke deg å spille for Mourinho i United?

- Jeg gir ingen garantier. Jeg sier det er konkrete tilbud fra Premier League. Vi får se hva som skjer. 

- Har du snakket direkte med Mourinho de siste ukene? 

- Jeg har snakket med Mourinho hver dag siden jeg var i Inter. Det er ingen hemmelighet.

- Da tar jeg det som en bekreftelse på at du har et konkret tilbud fra United?

Zlatan setter så opp det største smilet sitt, trommer med fingrene i bordet og ser rett på Daily Mail-reporteren: 

- La oss bare se hva som skjer. 

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.