Zlatan om landslaget: Svaret kan bli nei

Om ikke det svenske landslaget kommer til EM.

SLUTT? Det kan være over for Zlatan på det svenske landslaget. Han har åpnet for det, om Sverige ikke kommer seg til EM-sluttspillet i Frankrike neste år. Foto:  AFP PHOTO /JONATHAN NACKSTRAND/NTB Scanpix
SLUTT? Det kan være over for Zlatan på det svenske landslaget. Han har åpnet for det, om Sverige ikke kommer seg til EM-sluttspillet i Frankrike neste år. Foto: AFP PHOTO /JONATHAN NACKSTRAND/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Tirsdagens landskamp kan bli den siste for Zlatan Ibrahimovic. Om Sverige blir slått ut av Danmark tirsdag kveld.

Han svarte nemlig slik, om han ville fortsette på det svenske landslaget i forkant av de to møtene med Danmark i EM-playoff:

- Hvis jeg skal svare nå, er svaret ja. Men svaret kan bli noe annet etter de to kampene, sa Zlatan.

Med andre ord kan det altså være slutt etter kveldens kamp. Om Sverige ikke kommer seg til Frankrike neste år.

Sverige leder 2-1 foran bataljen i Parken i København. Scorer Danmark på eget gress, og Sverige ikke gjør det, er Sverige slått ut på Danmarks verdifulle bortemål på Friends Arena i Stockholm lørdag.

Zlatan har spilt 111 landskamper for Sverige. Det blir 112, men kanskje ikke flere. Det kan bli tungt for 34-åringen å gå løs på en ny kvalifisering. Om ikke Sverige kommer seg til EM-sluttspillet neste år.

Korkat lag Usikkerheten har tatt tak i svensk presse.

Aftonbladets Erik Niva skriver at det er et rätt korkat lag.

Niva skriver at han rett og slett ikke kan se at Sverige skal greie å lukke igjen for danskene.

Slutt for en av dem Et ekstra poeng, og mer sikkert enn at Zlatan slutter, er at dette er siste landskamp for en av sjefene. Enten er det slutt for danske Morten Olsen, eller så er det slutt for Erik Hamrén. Olsen har allerede uttalt at han slutter, om det ikke ender med sluttspillplass for Danmark. Svensk presse tar det for gitt, at Hamrén gir seg. Om ikke Sverige tar seg videre.

Mathias Lühr i Expressen er ikke president i fanklubben til Hamrén. Han har vært kritisk til den svenske landslagssjefen. Lühr tar det for gitt at Hamrén enten trer av på pressekonferansen rett etter kampen, eller på et pressearrangement i Stockholm dagen etter.

Om Sverige blir slått ut av Danmark.