Zlatan raser i brutalt oppgjør

- Han har ødelagt alt jeg har bygget opp.

KRITISK: I et eksklusivt intervju med svenske Expressen går Zlatan Ibrahimovic til angrep på landslagssjef Janne Andersson. Video: Expressen. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Zlatan Ibrahimovic, den beste svenske fotballspilleren gjennom tidene, går i et nytt intervju med Expressen i strupen på den svenske landslagssjefen Janne Andersson.

- Han har ødelagt alt jeg har bygget opp, sier 38-åringen til den svenske avisa.

- En sekt

Zlatan har vært åpen om hvor vanskelig det var å ha balkansk bakgrunn i oppveksten. Han var ikke velkommen. Han var annerledes. Han så ikke ut som alle de andre.

Men han kjempet seg gjennom det. Og han har på mange måter tråkket opp en sti, eller kanskje mer en motorvei, for spillere og ledere med utenlandsk opprinnelse i Sverige. Den blir kalt «Generasjon Z».

Men det mener LA Galaxy-spissen at Andersson nå er på vei til å ødelegge. Zlatan hevder at Andersson tenker på spillernes bakgrunn når han tar ut en tropp, og viser til den første landslagstroppen Andersson tok ut i 2016. Der tok ikke treneren med noen spillere med utenlandsk opprinnelse.

- Da begynte spørsmålene å komme. Til den neste samlingen tok han med spillere med utenlandsk opprinnelse så det skulle bli politisk korrekt, hevder Zlatan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer