Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Zlatan raser i brutalt oppgjør

- Han har ødelagt alt jeg har bygget opp.

KRITISK: I et eksklusivt intervju med svenske Expressen går Zlatan Ibrahimovic til angrep på landslagssjef Janne Andersson. Video: Expressen. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet Vis mer

Zlatan Ibrahimovic, den beste svenske fotballspilleren gjennom tidene, går i et nytt intervju med Expressen i strupen på den svenske landslagssjefen Janne Andersson.

- Han har ødelagt alt jeg har bygget opp, sier 38-åringen til den svenske avisa.

- En sekt

Zlatan har vært åpen om hvor vanskelig det var å ha balkansk bakgrunn i oppveksten. Han var ikke velkommen. Han var annerledes. Han så ikke ut som alle de andre.

Men han kjempet seg gjennom det. Og han har på mange måter tråkket opp en sti, eller kanskje mer en motorvei, for spillere og ledere med utenlandsk opprinnelse i Sverige. Den blir kalt «Generasjon Z».

Men det mener LA Galaxy-spissen at Andersson nå er på vei til å ødelegge. Zlatan hevder at Andersson tenker på spillernes bakgrunn når han tar ut en tropp, og viser til den første landslagstroppen Andersson tok ut i 2016. Der tok ikke treneren med noen spillere med utenlandsk opprinnelse.

- Da begynte spørsmålene å komme. Til den neste samlingen tok han med spillere med utenlandsk opprinnelse så det skulle bli politisk korrekt, hevder Zlatan.

Den svenske 38-åringen sier videre at han tok det opp med flere i forbundet i tida etter den første samlingen, men spissen sier fortsatt at han ser klare tegn på at det er forskjellsbehandling:

- Det er en sekt, og den sekten blir der uansett om det er bedre spillere ute der. Med all respekt: Se på Marcus Berg. Hvor mange kamper har han fått nå? Han har ikke scoret på 20 kamper eller noe, sier Zlatan til Expressen, før det blir påpekt at nevnte Berg ikke startet mot Norge i september:

- Hadde det vært Zlatan hadde han ikke startet den tredje kampen, påpeker Zlatan på ekte zlatansk vis.

- JEG BARE BRUKER KNÆRNE: Samuel er keeper på fotballaget. Og i samarbeid med Manchester United-stiftelsen fikk han møte sine store idoler David De Gea, Paul Pogba og Zlatan Ibrahimovic. Video: Manchester United Foundation Vis mer

- Urimelig

Den svenske landslagssjefen Janne Andersson er langt fra fornøyd med intervjuet til LA Galaxy-spissen.

Han slår tilbake mot kritikken, og sier at han blir irritert når noen insinuerer at han skulle ha andre baktanker enn å vinne fotballkamper når han tar ut en landslagstropp:

- Det er utrolig langt fra hva jeg står for som leder og person. Jeg har stor respekt for Zlatan og det han har gjort på fotballbanen, men når jeg tar ut en landslagsstropp er det én ting som er viktig: Hvordan spilleren kan hjelpe oss med å vinne kamper. Hvor spilleren kommer fra har ikke noe å si for meg, sier Andersson til Expressen.

Aldri jobbet sammen

Zlatan ga seg på det svenske landslaget etter EM i 2016, samtidig som Janne Andersson tok over etter Erik Hamrén.

Andersson har lenge blitt rost opp i skyene for måten han har bygget opp det svenske laget på i tida etter Ibrahimovic, noe Zlatan selv også har gitt ham skryt for tidligere:

- Jeg tror på Sverige. De er bedre uten Zlatan, uttalte han blant annet i fjor.

Likevel ble det mye oppstyr rundt et eventuelt Zlatan-comeback etter at Sverige ble klare for VM i Russland i fjor.

Da ble Andersson irritert av alle Zlatan-spørsmålene:

- Det er helt utrolig! Denne spilleren ga seg på landslaget for ett og et halvt år siden, og fortsatt snakker vi om ham. Vi har et lag som har utrettet en bragd i denne kvalifiseringen, så snakk om spillere som har utrettet dette, sa Andersson.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling